Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos’dan Hezonja Bombası!

Turkish Airlines Euroleague‘de bu sezon hayal kırıklığı yaratan ekiplerden Panathinaikos, Foster ile yolların ayrılmasıyla boşalan skorer pozisyonunu NBA patentli bir Avrupalı ile doldurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada son olarak geçen sezon NBA ekiplerinden Portland Trail Blazers forması giyen Mario Hezonja ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat imzalandığını belirtildi.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hırvat kanat oyuncusu bu sezon şimdiye kadar boştaydı. 2015-16 sezonundan bu yana NBA’de forma giyerken geçen sezon Blazers forması ile 53 maçta 4.8 sayı, 3.5 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Kariyerinin başında ise Barcelona formasıyla 3 sezon boyunca Euroleague’de boy göstermiş bu dönemde 38 maçta 5.2 sayı, 1.4 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Ayrıca Panathinaikos, İspanyol ekibi Barça’ya da teşekkür etti, çünkü kurallar gereği oyuncunun Avrupa haklarını elinde bulunduran katalan ekibinin bu teklifi karşılama hakları vardı ama Yunan ekibine kolaylık sağladılar. Tabiki haklarından vazgeçmediler, Hırvat oyuncunun bu yaz kontratı sona erince Avrupa hakları yine Barça’ya geçecek.

Yunan ekibi halihazırda 9-14’lük derecesiyle ve 2 maç eksiğiyle Euroleague play-off yarışından 5 adım geride, şansları oldukça azalmış durumda.

EDİTÖR YORUMU:

Hezonja, NBA’e ilk gittiğinde büyük umutlarla potansiyeli çok yüksek bir isim olarak lanse edilmişti. Ancak orada beklentileri karşılayamadı, hatta bana kalırsa çok da fazla kaldı, ısrar etti. Deliciliği, fiziksel özellikleri, atletizmi ve şut tehditi Avrupa sahnesinde ona avantaj sağlarken, onu yıldız seviyesinde bir isim yaparken NBA’de sıradanlığın ötesine çıkamadı. Halihazırda bu özellikleri ile halen Euroleague sahnesinde özellikle hücumda fark yaratabileceğini düşünüyorum. Uzun süredir maç yapmadığı için ritim bulması için ona biraz zaman tanımak lazım elbette ama Panathinaikos’un koç Kattash ile girdiği yeniden yapılanma sürecinde Papapetrou ile beraber kanatları doldurabilecek, çok faydalı olabilecek bir isim olduğunu düşünüyorum. Onu yeniden Euroleague sahnesinde izlemek çok keyifli olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnxnnGW1g6s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …