Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’dan Bir Flaş Transfer Daha!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi Top 16 gruplarında temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, Foster’dan sonra bir Euroleague transferine daha imza attı.

Geçtiğimiz haftalarda tecrübeli uzunu Eric’i 250 bin dolar bonservis karşılığında CSKA’ya gönderen Telekom, uzun rotasyonunu Euroleague patentli bir isimle güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Johnny O’Bryant ile anlaşmaya vardılar. Hatırlayacağınız üzere tecrübeli oyuncu geçtiğimiz günlerde kulübü Kızıl Yıldız‘a ayrılmak istediğini resmi olarak iletmiş ve taraflar karşılıklı fesih konusunda anlaşmaya varmıştı.

27 yaşında olan 2.04 metre boyundaki Birleşik Amerikalı uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 16 maçta ortalama 20.3 dakika süre alırken 11.3 sayı, yüzde 32.4 3sayı, 5.2 ribaund, 1.4 asist ve Adriyatik Ligi’nde ise 8 maçta ortalama 19.0 dakika süre alırken 10.9 sayı, yüzde 26.9 3sayı, 4.9 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Etkili dış şutları ve güçlü fiziği ile boyalı alanda da özellikle ribaundlara verdiği katkıyla değerli bir oyuncu olan O’Bryant, 4 numarada da 5 numarada da ters eşleşme yaratabilen özel bir oyuncu. Fiziksel olarak her iki pozisyonda da sorun yaşamadığı gibi yüksek yüzdeli üçlükleri ile rakip savunmaların düzenini çok zorlayan bir oyuncu. Zaman zaman savunmada ağır kalabiliyor ama Kızıl Yıldız formasıyla fazla kilolarından kurtulmul, fit bir görüntü verdi ve bu alandaki eksiklerinin fazla ön plana çıkmadığını gördük ki hücumda da daha hareketli, potaya daha çabuk devrilen bir oyuncu olmuş bu sayede.

Elbette O’Bryant, Eric’den çok farklı bir uzun. Hem fiziksel olarak hem de savunma anlamında Nijeryalı uzun bir adım öndeydi. Ancak O’Bryant da tıpkı Wiltjer gibi hücuma derinlik getirebilen, gerektiğinde sırtı dönük de üretebilen çok yönlü bir silah. Savunmada da Kızıl Yıldız forması ile Euroleague gibi sert basketbol oynanan bir sahnede hiç sırıtmadı. Hem Wiltjer ile beraber oynayabilecek olması hem de onu yedekleyebilecek olması önemli bir artı. Özellikle ikisi oyundayken Dekker ile birlikte 5 dışarıda oynayıp rakip savunmaları ters eşleşmelerle alt üst edebilecekleri gibi 4 dışarıda oynayıp, O’Bryant’ın alçak post etkinliğini de kullanabilirler. Telekom Foster’dan sonra bir etkili hücum silahını daha kadrosuna katarak bana göre Şampiyonlar Ligi’nde zirveye oynayabilecek beşi oluşturmuş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …