Güncel Haberler

Hollanda’nın Yardımıyla EuroBasket Vizesini Aldık (Hırvatistan maçı formalite olacak)

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında İstanbul Akatlar’da organize edilen fanusta oynanan maçta Hollanda, rakibi Hırvatistan’ı 57-65’lik skorla yendi.

A Milli Takımımız, rakibi İsveç’i 88-80’lik skorla mağlup etmiş, 5. maçında 2. galibiyetini almış ama 13 farkı yakalayamadığı için son maçı beklemeye başlamıştı.

Hollanda’nın Hırvatistan’ı yenmesiyle beraber güzel haberi almış olduk ve grupta üçlü averaja gidilmesine dair ihtimal ortadan kalktı ve İsveç’e karşı ikili averajda üstünlüğü de ele geçirdiğimiz için artık son maçta alınacak skordan bağımsız olarak EuroBasket biletini kapmış durumdayız. Böylece 1993’ten bu yana tamamına katıldığımız turnuvaya yine katılacağız ama tabiki işi bu hale getirmemiz, böyle son maçlara bırakmamız hoş olmamıştı.

Herşeye rağmen İsveç maçında iyi bir basketbol oynayan ve Alperen ile Şehmus gibi genç oyuncuları da takıma monte etmeyi başaran milli takımımızı yürekten kutluyoruz, umarız EuroBasket’de de iyi sonuçlar elde ederiz Larkin, NBA oyuncularımız ve genç yıldızlarımız ile beraber.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …