Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (25.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 25. hafta programı geride kaldı ve iki temsilcimiz de kazanarak yüzlerimizi güldürdüler.

Anadolu Efes’in içerde Olympiakos’u ve Fenerbahçe Beko’nun yine içerde Alba Berlin’i yendiği, bizler adına keyifli geçen bu haftanın panoramasını birlikte oluştururken, ödülleri de her zamanki gibi sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

** CSKA Moskova – Panathinaikos maçı Yunan ekibinde artan covid pozitif vakalar nedeniyle sonradan açıklanacak ileri bir tarihe ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Euroleague’de 25. haftaya girilirken play-off yarışı ciddi anlamda kızıştı. Hangi takımların ilk sekizde yer alacağı kadar sıralama savaşları da net olarak başladı. Bu noktada alınan her galibiyet önemli, takımlar özellikle kendi sahalarındaki her maçı final gibi görüyorlar. İşte bu mentalite ile maça çıkan takımlardan biri olan Valencia, son maçlarda formsuz olan güçlü rakibi Real Madrid’i yakalamışken tabiri caizse acımadı. Baştan sona üstün götürdüğü maçta ikinci yarı zaman zaman zorlanmış olsalar da Van Rossom’un organizasyonlarında kendi dahil 5 oyuncudan gelen çift haneli skor katkısı ve ribaundlarda kurdukları üstünlük oyunun kontrolünü ellerinde tutmalarını sağladı. Ayrıca savunmada da hiç fena işler çıkarmadılar ve ikinci çeyrekte Real’i 14 sayıda tutup 26 sayı üretmeleri de zaten maçın kırılma anlarıydı. Geniş rotasyonunu iyi kullanan ve oyunun iki alanında da etkili olan Valencia, Real karşısında aldığı 11 farklı net galibiyetle haftanın takımı ödülünü hakeden ekip oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 21 sayı, 4-8 3sayı, 5 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 32 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 26 sayı, 7-9 2sayı, 8 asist, 2 t.çalma, 31 verimlilik
  • Bryant Dunston (Anadolu Efes): 15 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik
  • Pierre Oriola (FC Barcelona): 19 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 2 blok, 27 verimlilik
  • Cory Higgins (FC Barcelona): 19 sayı, 8-9 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Euroleague’de play-off yarışının tam olarak alev aldığı bu dönemde temsilcimiz Anadolu Efes de sıralamada kendisine iyi bir yer edinebilmek adına yakaladığı 2 maçlık seriyi arttırarak sürdürmek istiyordu. Tarihi boyunca İstanbul’daki maçlarda pek sorun yaşamadığı Olympiakos karşısında yine benzer bir senaryo izlettiler bizlere bu galibiyetin başmimarı da kuşkusuz son maçlarda artan performansıyla geçens sezonki dominant dönemine göz kırpan Shane Larkin‘di. Yıldız skorer 31 dakika sahada kalırken fiziksel olarak çok iyi bir görüntü verdi, ayakları yere sağlam bastığında geçemeyeceği bir oyuncu, delemeyeceği bir savunma olmadığını tekrar hatırlattı. Bununla beraber yüksek yüzdeli üçlüklerle Olympiakos savunmasının en çok canını yakan isim oldu. 2-4 2sayı, 4-8 3sayı, 5-6 s.atış isabetleriyle 21 sayı üreten Larkin, istatistiklerine 5 ribaund, 5 asist, 3 top çalma eklerken, bu kadar topla oynayan bir oyuncu için sadece 1 top kaybı yapmasıyla ekstra alkışları topladı ve 32 verimlilik puanı elde ederek haftanın MVP’si oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …