Güncel Haberler

RESMİ: Olympiakos, Uzun Rotasyonunu Koufos ile Güçlendirdi

Turkish Airlines Euroleague‘in kurucu ekiplerinden Olympiakos uzun rotasyonunu tecrübeli biri ismle güçlendirdi.

NBA’de geçirdiği yılların ardından geçen sezon CSKA Moskova forması ile izlediğimiz ama beklentileri karşılayamadığı için takımdan gönderilen ve bir süredir serbest olan tecrübeli uzun Kostas Koufos sezonun geri kalanında Yunan ekibinin başarısı için ter dökecek. Taraflar arasındaki anlaşma gelecek sezon için de karşılıklı opsiyon içeriyor.

11 yıllık NBA kariyerinden sonra Avrupa’ya ilk kez gelen 31 yaşındaki Yunan uzun Rus ekibinin forması ile geçirdiği ilk sezonunda 17 Euroleague maçında görev almış, bu maçlarda sadece 3.7 sayı, 2.8 ribaund ortalamaları ile katkı verebilmişti. VTB Lig’de ise 8.4 sayı, 5.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

CSKA ile yaptığı ve yıllık 3 milyon dolara yakın aldığı kontratın hakkını hiç veremediği bir gerçek. Şimdi Olympiakos ile çok daha makul rakamlarla bir anlaşma yaptı ve Ellis ile Martin gibi atlet uzunların yanında ayakları yere basan, basketbol bilgisi ve tecrübesi ile oyuna fark bir bakış açısı getirebilecek, alçak postta sırtı dönük de üretebilen bir isim olarak kadroya eklendi. Bu özelliklerini sahaya yansıtabilirse Olympiakos’un Euroleague’deki play-off macerasına önemli ölçüde katkı verebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=uC8iiYhHrb4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …