Güncel Haberler

BOMBA: Barcelona, Gasol ile Anlaştı!

İspanya’nın prestijli haber kaynaklarından Mundo Deportivo’nun iddiasına göre Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü ekiplerinden FC Barcelona, eski yıldızı Pau Gasol ile anlaştı!

Tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefleyen formda İspanyol ekibi uzun rotasyonuna çok önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Yaz döneminde de bu transfer için uğraşan ama başarılı olamayan Barça, uzun süredir boşta olan tecrübeli NBA yıldızı Pau Gasol ile bu sefer sezonun geri kalanı için anlaşma sağladılar.

Haberin detaylarında tecrübeli uzunun yazın oynanacak Olimpiyat Oyunları için hazır hale gelebilmek için üst seviyede forma giymek istediği ve alt yapısından yetiştiği eski takımına dönerek sezon sonuna kadar süre alıp hazır olmaya çalışacağı belirtildi. Bir diğer önemli konu ise Gasol’ün sezon sonuna kadar Barça’dan herhangi bir ücret talep etmediği, bedava oynayacağı.

Son yıllarda sakatlıklarla başı çok ağrıyan ve genelde sahalardan uzak kalan Gasol’ün adı uzun süredir Lakers ile birlikte anılıyordu ama bu transfer gerçekleşmemişti.

Barcelona alt yapısından yetişen ve ilk profesyonel maçına da Katalan ekibi ile çıkan Gasol, 1998-2001 yılları arasında kulübün formasını terletti. 2001 yazında NBA kariyerine başlayan İspanyol yıldız, bugüne kadar toplamda 1362 NBA maçında boy gösterdi ve Los Angeles Lakers forması ile üst üste 2009 ve 2010 yıllarında şampiyonluk yaşadı.

EDİTÖR YORUMU:

Sezon boyunca 5 numarada eksikleri olduğu konuşulan Barça için bu takviye kuşkusuz net olarak sınıf atlatacak nitelikte. Zaten halihazırda Endesa ve Euroleague’de en güçlü şampiyonluk adayı olan, çok da iyi basketbol oynayan Barça’nın sistemine rahatlıkla uyum sağlayabilecek, gerek boyalı alanda gerekse dış şutları ile hücuma derinlik katacağı gibi tecrübesi ve pozisyon bilgisiyle savunmada artı ribaundlarda da Euroleague seviyesinde fark yaratabilecek bir isim. Elbette sakatlıkların da etkisiyle uzun bir süredir parkelerden uzak Gasol ama o kadar kaliteli ve özel bir oyuncu ki her haliyle değer katabilecek, takımın havasını tamamen değiştirebilecek bir uzun. Onu tekrar Avrupa’da, Euroelague sahnesinde izlemek büyük keyif olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …