Güncel Haberler

Milli Takım Kenetlendi, Herkes Kritik 2 Maçtan Önce Umutlu

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda A Erkek Milli Takımımız, 20 Şubat Cumartesi günü saat 17.00’de İsveç ve 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Müsabakalar öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri, A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene ve A Erkek Milli Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu müsabakaları değerlendirdi.

“Oyuncularımıza, teknik ekibimize ve antrenörümüze sonsuz güveniyorum”

TBF CEO’su Ömer Onan, “İlk defa pencere müsabakaları öncesinde takımımız birlikte biraz daha fazla zaman geçirebilecek. Bu bizim için bir avantaj. A Kadın Milli Takımımız, eleme müsabakalarının ardından 2021 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. A Erkek Milli Takımımız da önce İsveç ve sonrasında Hırvatistan ile oynayacağı maçları kazanarak FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası biletini cebine koyacaktır. Bu açıdan burada olan tüm oyuncularımıza, teknik ekibimize ve antrenörümüze sonsuz güveniyorum. Elemelerin sonrasında yaz döneminde Olimpiyat Oyunları için karşılaşmalar oynanacak. O dönemde kadro olarak daha çok oyuncumuz bizimle birlikte olacak. Lig içinde takip ettiğimiz ve çok aşama kaydeden oyuncularımız var. Ayrıca; geçtiğimiz seneye göre daha fazla süre alan oyuncularımız da bulunuyor. İnanıyorum ki A Erkek Milli Takımımız elinden geleni yapıp A Kadın Milli Takımımız gibi ülkemizi sevince boğacaktır.” dedi.

“Hedefimiz mutlaka FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmak”

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde İsveç ve Hırvatistan ile çok önemli iki maç oynayacağız. Hedefimiz mutlaka FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Maçlarımızı Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynayacağız. Önce İsveç ardından da Hırvatistan ile karşılaşarak grup maçlarımızı tamamlayacağız. Herhangi bir sakatlık problemi yaşamadan maçlarımızı oynamak ve mutlaka FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak. Organizasyonla ilgili de her türlü hazırlığımızı yaptık.” diye konuştu.

“Hazırlık süreci için daha erken toplanma şansımız oldu”

A Erkek Milli Takım Menajeri Kerem Tunçeri, “Grubumuzda 20 Şubat Cumartesi günü İsveç ve 22 Şubat Pazartesi günü de Hırvatistan ile çok önemli maçlar oynayacağız. Özellikle Cumartesi günü oynayacağımız İsveç müsabakası, grubumuzdaki en kritik karşılaşma olacak. Bu grupta sayı farkları da çok önemli. Hazırlık süreci için daha erken toplanma şansımız oldu. Bu sayede daha fazla antrenman yapabileceğiz. Her iki müsabakada da elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Çok kritik iki karşılaşma olacak. Milletimizin desteğini her zaman arkamızda hissedeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Telafisi olmayan iki maça çıkacağız”

A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, “Bundan önceki pencere karşılaşmalarına göre biraz daha erken toplandık. Yeterli antrenman yapma zamanımız var. Oyuncularımız geçen kamp dönemine göre hem daha sağlıklılar hem de daha hazır şekilde takıma katıldılar. Bizim için çok önemli maçlar olacak. Büyük bir mücadele bizi bekliyor. Telafisi olmayan iki maça çıkacağız. Bu nedenle hem fizik hem mental olarak hazır durumda olmalıyız. Çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz. İlk penceredeki iki maçtan daha iyi, daha organize ve maçı daha iyi kontrol eden bir takım olarak sahaya çıkacağımıza inanıyorum. O sürece kadar herkes sağlıklı bir şekilde takımda yer alırsa sonucun bizim adımıza olumlu olacağını düşünüyorum. Bu süreçte ayrıca, Turkish Airlines Euroleague müsabakalarına gidecek arkadaşlarımız olacak. Bu oyuncularımız takımlarında yer alıp sonrasında tekrar aramıza katılacaklar. İnşallah onlar da kazasız-belasız bir şekilde bize dahil olurlar ve herkese iyi bir milli takım seyrettiririz.” dedi.

“Çok önemli maçlar oynayacağız”

A Erkek Milli Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, “Oynayacağımız iki maç bizim için çok önemli. Kesinlikle kazanmamız gereken karşılaşmalar oynayacağız. Antrenmanlarımız gayet verimli geçiyor. İlk maçımız olan İsveç karşılaşmasına kadar en iyi şekilde hazırlanacağız. Bizden ne isteniyorsa parkede sergileyeceğiz. A Erkek Milli Takımımızın asıl sahaya yansıması gereken ve gerçek karakteri olan savaşmayı, İsveç ile Hırvatistan maçlarında göstermek ve iki karşılaşmayı da kazanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …