Güncel Haberler

Khimki, Vorontsevich’in Cevabını Bekliyor

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague sahnesinde beklentilerin altında kalarak hayal kırıklığı yaratan Khimki kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendirmek istiyor.

Bu yaz CSKA Moskova’nın kontrat yenilemediği bu sezon henüz bir takımın formasını giymemiş olan, boştaki tecrübeli forvet Andrey Vorontsevich‘e tekliflerini ilettiler. Rusya’nın Eurobasket elemelerinde 19-21 Şubat arasında oynayacağı maçlarda görev alacak milli oyuncu, bu maçların ardından kararını Euroleague ekibine bildirecek.

2.07 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet 2006-2020 yılları arasında CSKA formasını terletmiş, 3 Euroleague ve 8 de VTB Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Jerebko’nun takımdan ayrılması ve Timma’nın formsuzluğu ile beraber uzun forvet rotasyonunda özellikle şutu olan forvet konusunda ciddi eksiklikler hissetmişti Khimki. Vorontsevich tecrübesiyle bu açığı kapatabilecek bir isim ki ribaundlar, enerji ve sertlik gibi Khimki’nin bu sezon çokça sıkıntı çektiği konularda da faydalı olacağını düşünüyorum.

Artık Khimki’nin Euroleague sezonundan bir beklentisi yok, aksine VTB Ligi’nde iyi bir sıralamayla play-off’a girip tekrar yeni sezon için Euroleague bileti kapmaya çalışacaklar. Bunu yapabilmek için ya CSKA ile final oynamalılar ya da şampiyon olmalılar. Bu nedenle de yerli oyuncu rotasyonuna önem veriyorlar, çünkü VTB kuralları gereği kadrolarında en fazla 6 yabancı oyuncu bulundurabiliyorlar. Bu yapı içerisinde geçtiğimiz günlerde bir diğer tecrübeli isim Ponkrashov’u da kadroya katmışlardı. Şimdi Vorontsevich hamlesi de bu durumu destekler nitelikte. Ellerinde Shved, Mickey, Booker, Bertans, Jovic, Timma gibi silahlar varken onların VTB Lig’deki ilk 4 yarışının dışında kalması bence sürpriz olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …