Güncel Haberler

FLAŞ: Galatasaray’ın Yeni Guardı Belli Oldu

ING Basketbol Süper Ligi‘nin hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde iki guardı Macon ve Hamilton ile yollarını ayıran Galatasaray‘ın yeni guardı belli oldu.

beIN Sports’un haberine göre sarı kırmızılılar daha önce ülkemizde Fenerbahçe forması da giymiş olan ve bu sezona Panathinaikos ile başlamış olsa da sakatlığı nedeniyle bu sezon Euroleague’de hiç resmi maça çıkamadan, Ekim ayında serbest bırakılan Pierre Jackson ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardılar.

29 yaşında olan 1.80 metre boyundaki tecrübeli guard geçen sezon G-League’de 16 maçta forma giymiş ve ortalmaa 32.9 dakika süre alırken 20.7 sayı, yüzde 39.9 3sayı, 3.9 ribaund, 5.9 asist, 1.9 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Amerikalı oyuncu D-League’de 58 sayı atarak rekor kırdığı sezon Fenerbahçe’ye transfer oldu. Ancak Euroleague çaylak sezonunda vasat bir performans sergiledi. (6 maçta 3.3 sayı, 1.3 ribaund, 1.3 asist). Jackson daha sonra Cedevita, Texas Legends, Maccabi Tel Aviv, Beijing Fly Dragons, Shenzhen Leopards, South Bay Lakers forması giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Jackson, sürati, deliciliği ve her pozisyonda skoru koklamasıyla özel bir oyuncu kesinlikle ama unutmamak lazım ki daha önceki Avrupa denemelerinde beklentilerin net olarak altında kaldı. Hem Fenerbahçe hem de Maccabi Tel Aviv maceralarında sınıfı geçememişti. Aslında İsrail ekibindeki son sezonunda fena iş çıkarmadı ama ondan asıl beklenen skorer özelliklerini ortaya koyamadı, sert Euroleague savunmaları karşısında da çok zorlandı. Son 2 sezondur da Çin Lİgi ve G-League gibi basketbol kalitesi ve yumuşak liglerde oynamaya devam ediyor… Yeniden yapılanan Panathinaikos için de doğru bir hamle olmadığı belliydi ve sakatlığı da ortaya çıkınca daha sezon başlamadan ondan vazgeçilmişti.

Evet Euroleague seviyesinde sürati ve skorer oyununu sert savunmalar karşısında beklendiği gibi gösteremedi Jackson, bir kaç maç dışında vasatın üstüne dahi çıkamamıştı Euroleague kariyerinde. Şimdi Galatasaray kendisini kanıtlamak için ona bir fırsat veriyor. BSL sahnesinde skorer özellikleri ile fark yaratabileceğini, savunmadaki zaaflarının da Euroleague’deki kadar ön plana çıkmayacağını düşünüyorum. Elbette bu hamleyle Trice ile Barış’ın oyun kurucu pozisyonundaki sorumlulukları artacak çünkü Jackson daha çok kendi skorunu düşünen, zaman zaman bencilliği de ön plana çıkabilen bir guard. Onu dengeleyebilmek ve bitirici olarak verimli kullanabilmek adına takımın iki oyun kurucusunun daha çok organizasyona konsantre olup uzunları ve kanatları da beslemeyi unutmamaları gerekiyor. Mevcut şartlarda, sezon içerisinde iyice daralmış oyuncu havuzunda sakatlığı nedeniyle sezona başlayamamış, ciddi maç eksiği bulunan ama hücum tarafındaki kalitesi bu seviyeler için ortalama üstü olan bir guardı almak bana göre yönetilebilir bir risk. Koç Memnun mental olarak da onu geliştirip doğru kullanabilirse, Galatasaray’ın kendisine verdiği şansı iyi kullanıp kariyerinde tekrar çıkışa geçebilir ve sarı kırmızılıların hücumda yaşadığı problemlere de çözüm olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=UdUtLI_gK0w

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …