Güncel Haberler

Milano, LeDay’in Sakatlığı Sonrası Uzun Takviyesi Yaptı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano Pazar günü oynadığı İtalya Kupası finalinde Pesaro’yu yenip kupaya uzanmış ancak LeDay’i sakatlığıa kurban vermişti.

Birleşik Amerikalı uzunun durumunun 2 hafta sonra tekrar değerlendirileceği belirtilmişti ve İtalyan ekibi de bunun üzerine bir takviye yapmaya karar verdi. Daha önce ülkemizde Daçka forması giymiş olan ve geçen sezonu Khimki’de geçiren, bu sezon henüz bir takımın formasını giymeyen Jeremy Evans ile anlaştılar. Tecrübeli uzun Milano’ya gelerek sağlık kontrolünden geçtikten sonra imzalar atılacak.

2.06 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli uzun Khimki forması ile Euroleague sahnesinde 21 maçta ortalama 19.8 dakika süre alırken 8.5 sayı, yüzde 43.8 3sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Atletik uzun Daçka’dan sonra Khimki forması ile Euroleague sahnesinde atletik özellikleri ile fark yaratmayı başarmıştı geçtiğimiz sezon. Hem ribaundlardaki katkısı hem ikili oyunlardaki etkili bitirişleri hem de dış şut tehditi ile Khimki’ye önemli katkılar sağlamıştı. Ayrıca çember savunması konusunda özellikle zayıf taraftan getirdiği yardımları bloklarla süsleyerek savunmada da beklentilerin üstüne çıkmıştı.

LeDay gibi onun da dışı şut tehditi olması koç Messina’nın yıldız uzununu daha az araması için önemli sebeplerden biri ki ikili oyunlarda Rodriguez ve Delaney’in paslarını da hava harekatları ile süsleyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Evans alçak postta etkili bir silah değil, LeDay gibi fiziksel bir oyuncu değil. Bununla beraber son resmi maçına 23 Ocak 2020’de çıktığını, yani 1 yıldan fazla süredir parkelerden uzak kaldığını, ciddi bir maç eksiği olduğunu unutmayalım. Bu nedenle form tutması için zamana ihtiyacı var. Diğer taraftan tecrübesi ve takım oyununa yatkın karakteri ile koç Messina’nın elini güçlendireceğinden şüphem yok.

https://www.youtube.com/watch?v=N80GnOmFOyE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …