Güncel Haberler

Sırbistan Milli Takımının Aday Kadrosunda Tanıdık İsimler Var

FIBA EuroBasket 2022 elemelerinde son 2 maçını Gürcistan ve İsviçre ile karşılaşacak olan Igor Kokoskov yönetimindeki Sırbistan Milli Takımı‘nın aday kadrosu açıklandı.

Sırbistan E grubunda mücadele ediyor ve şuana kadar oynadıkları 4 maçtan iki tanesini kazanıp 2 tanesini kaybettiler. Kalan 2 maçlarından birini kazanmak zorundalar, aksi durumda EuroBasket’e veda edecekler.

19 Şubat’ta grubun namağlup lideri Gürcistan, sonrasnda da 21 Şubat’ta tek galibiyeti bulunan İsviçre ile oynayacakları maçlarda görev alacak isimlerin yer aldığı aday kadro açıklandı.

Koç Kokoskov kadroya kendi takımında oynayan Guduric ile Anadolu Efes forması giyen Micic’i de davet etti ama iki yıldız Euroleague maçları nedeniyle Gürcistan maçında forma giyemeyecekler ki koç Kokoskov da bu maçta takımın başında olamayacak. Bu maçı kaybederlerse İsviçre maçında ise takıma katılmaları bekleniyor.

Sırbistan’ın kadrosu şu şekilde:

Vasilije Micic (Anadolu Efes), Ognjen Jaramaz (Partizan), Nikola Rebic (Nanterre), Nemanja Nenadic (FMP), Aleksa Avramovic (Estudiantes), Danilo Andjusic (JL Bourg), Luka Asceric (JL Bourg), Marko Guduric (Fenerbahce), Nemanja Dangubic (Partizan), Marko Lukovic (Split), Dalibor Ilic (Igokea), Marko Radovanovic (FMP), Miroslav Raduljica (Zhejiang Lions), Filip Petrusev (Mega), Dragan Apic (Buducnost), Stefan Djordjevic (FMP).

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: İtalya, 17 Farktan Dönerek Sırbistan’ı Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında Yunanistan’da düzenlenen Acropolis Turnuvası’nda İtalya, güçlü rakibi Sırbistan karşısında 17 farktan geri …