Güncel Haberler

Efes ve Fenerbahçeliler’in Yoğun Milli Maç Programı

Her zamanki gibi Turkish Airlines Euroleague takvimi ile FIBA’nın milli maçlar için düzenlediği takvimin çakışması bir çok koç ve oyuncunun yoğun bir trafiğe girmesine neden olacak.

2 Euroleague temsilcimizde de bu trafikten etkilenecek önemli isimler var.

2022 FIBA EuroBasket elemelerinde mücadele eden Sırbistan Milli Takımı‘nın da koçu olan Fenerbahçe Beko‘nun koçu Igor Kokoskov, milli takım kadrosuna hem Anadolu Efes’den Vasilije Micic‘i hem de kendi takımından Marko Guduric‘i çağırdı.

İşte milli takımımızı ve Sırbistan’ın artı Euroleague temsilcilerimizin çakışan maç takvimi:

18 Şubat Perşembe
Anadolu Efes-Olympiacos

19 Şubat Cuma
Gürcistan-Sırbistan

19 Şubat Cuma
Fenerbahçe BEKO-Alba Berlin

20 Şubat Cumartesi
Türkiye-İsveç

21 Şubat Pazar
Sırbistan-İsviçre

22 Şubat Pazartesi
Türkiye-Hırvatistan

Bu takvime göre koç Kokoskov, Micic, Guduric ve Türkiye Milli Takımı’nda yer alan Euroleague temsilcimizin oyuncularının yoğun trafiği şu şekilde olacak:

  • Kokoskov, milli takımla beraber maçtan bir gün öncesine kadar çalışacak, sonrasında Alba Berlin maçı için İstanbul’a gelecek ve Gürcistan maçında milli takımın başında olmayacak. Sonrasında Pazar günkü Sırbistan-İsviçre maçı için ise Belgrad’a gidecek.
  • Vasilije Micic ve Marko Guduric de Sırbistan’ın Gürcistan maçında oynamayacaklar ve Euroleague maçlarına çıkacak. Sırbistan Milli Takımı’nın gruptan çıkabilmesi için bu oynayacağı 2 maçtan birini kazanması yeterli. Dolayısıyla akım ilk maçta Gürcistan’a kaybederse iki oyuncu da Pazar günkü İsviçre maçı için Belgrad’a gidip takıma katılacaklar.
  • Anadolu Efes’in milli takımımızda final kadroya seçilen oyuncuları kamptan yarım gün için ayrılıp Olympiakos maçında yer alacak.
  • Melih Mahmutoğlu da Efesliler gibi milli takım kampından ayrılarak Fenerbahçe’nin Alba Berlin maçında oynayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …