Güncel Haberler

Fenerbahçe, İyi Basketbola ve Kazanmaya Zenit Karşısında da Devam Etti!

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Zenit‘i 92-84’lük skorla geçerek galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 14-10 ile 6. sıraya yükselirken, Zenit ise 13-9 ile 7. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 24 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Marko Guduric 19 sayı, 5-7 3sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Jan Vesely 16 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Rus ekibinde ise Will Thomas 21 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, K.C. Rivers 14 sayı, 4-7 3sayı, 2 ribaund, Billy Baron 13 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund ve Arturas Gudaitis 11 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Zenit maça Rivers’dan gelen üçlüklerle hücumda iyi başladı, temsilcimizin 3 sayı savunmasında problemler yaşamasını iyi değerlendiren Rus ekibi skor üretiminde sorun yaşamadığı çeyreği 25 sayı üreterek tamamladı. Karşılığında biz de hücumda verimli oynadık, özellikle tempoyu arttırdığımız anlada De Colo ve Guduric ile bulduğumuz sayılarla onların savunmasına karşı zorlanmadık, çeyreği 25-25 beraberlikle kapattık. İkinci çeyrekle beraber savunmada biraz daha toparlanan temsilcimiz hücumda ise Guduric ile De Colo’nun devam etkili oyunu artı Vesely’nin enerjisiyle bir adım öne geçti ve devreye de 4 sayı önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya ise De Colo tam bir lider gibi başladı ve özellikle asistleriyle takımı çok iyi organize ederek herkesin verimliliğini yükseltti. Vesely’den gelen yüksek yüzdeli orta mesafe şutlarla hücumda farklı opsiyonları kullanmaya başlayan, Zenit savunmasını önlemler almaya zorlayana, saha yerleşimini daha iyi yapan temsilcimiz pas ritmini bulunca, yarı saha hücumlarında dahi tempolu oynayınca ne kadar iyi bir takım olduğunu tekrar gösterdi. 3. çeyreğin sonunda temsilcimiz 8 sayı farkla öne geçerken De Colo’nun kenara gelmesiyle işin rengi değişti. Hücumda yaratıcılık ve üretkenlik sorunu yaşayan sarı lacivertliler savunmada da Baron’ı durduramayınca farkın kapanmasına engel olamadı, Zenit son çeyreğe girerken maça ortak oldu.

Son çeyreğe ise Zenit, Baron liderliğinde çokiyi başladı, 12-2’lik seri geldi ve temsilcimizin yaptığı basit top kayıplarını da iyi değerlendirerek farkı 5 sayıya çıkardılar. Bu noktadan sonra Melih ve De Colo’dan gelen üçlükler ve Vesely’nin smacı ile takıma yeniden enerji kazandırması ile toparlanan Fenerbahçe, 12-0’lık seri ile karşılık verdi ve 8 sayı ile öne geçti. Ancak Zenit’in yaptığı baskılı savunma karşısında yine basit top kayıpları yapan temsilcimiz rakibin tekrar maça ortak olmasına engel olamadı. Son bölümde ise kaptan Melih Zenit savunmasının boşluğunu iyi yakaladı ve bulduğu basketle farkı yeniden 6 sayıya çıkararak 40 saniye kala takımını rahatlattı. Son bölümde de maçın yıldızlarında Guduric bulduğu sayıyla skoru belirleyen isim oldu.

Temsilcimizin elbette seriyi 9 maça çıkarması çok önemliydi ama diğer taraftan Zenit gibi ligin en dişli, devrilmesi en zor ekiplerinden biri karşısında kazanması daha da önemli olan ise Zenit’in yaptığı önemli geri dönüşün üstüne aynı şekilde reaksiyon göstererek karşılık göstermesiydi. Sarı lacivertliler sadece iyi basketbol oynayarak değil kazanılan her maç sonrası özgüven tazeleyip dirençlerini de yükselterek yola devam ediyorlar. Emin adımlarla da play-off hedefine doğru yürümeye, hatta artık koşmaya başladılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …