Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi Normal Sezon Ödülleri

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2020-21 normal sezon grup maçları sona erdi.

Maalesef 5 temsilcimiz ile başladığımız macerada Top 16 gruplarındaki yolculuğa 3 takımla devam edeceğiz.

Gelin Top 16 yolculuğu öncesi normal sezonda iz bırakan performansları hatırlayalım ve onlara ödüllerini teslim edelim. Keyifli okumalar.

BEKLENTİLERİ AŞAN TAKIM:

Sezon boyunca bir çok sürpriz skora ve performans izledik Şampiyonlar Ligi sahnesinde. Ama bu sürprizleri istikrarlı hale getiren, düşük bütçesine ve mütevazi kadrosuna rağmen adından sıkça söz ettiren bir takım vardı, VEF Riga. Gerçekten adlarını top 16’ya yazdıran diğer takımlardan çok daha büyük bir alkışı hakettiler. E grubunda Rytas ve Peristeri gibi bu seviyelerde başarılı olmak için kurulan, önemli yıldızlara sahip takımları geride bırakarak Strasbourg’un ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak yollarına devam etmeyi başardılar. Koç Gailitis liderliğinde genç guard Kyle Allman’ı Avrupa piyasasına sunmayı başardılar, onun liderliğinde bu başarılı sonuçlar geldi. Tecrübeli uzun Kyser ve bir diğer genç, Letonyalı guard Kristers Zoriks de çok verimli bir sezon geçirdi. Kendileri aşma deyiminin tam olarak karşılığı konumundaki Riga’yı biz de alkışlarla tekrar kutluyoruz ve bizim düşük bütçeli takımlarımıza da örnek teşkil etmelerini dileyerek onlara sezonun Beklentileri Aşan Takımı ödülünü veriyoruz.

EN İYİ BEŞ:

  • Raymar Morgan (Pınar Karşıyaka): 19.5 sayı, 4.0 ribaund, 2.3 asist, 21.3 verimlilik
  • Yanick Moreira (AEK): 17.0 sayı, 7.3 ribaund, 1.8 asist, 20.5 verimlilik
  • D’Angelo Harrison (Brindisi): 19.3 sayı, 4.2 ribaund, 4.3 asist, 20.0 verimlilik
  • DeVaughn Akoon-Purcell (Tofaş): 18.3 sayı, 7.3 ribaund, 2.3 asist, 18.8 verimlilik
  • Marco Spissu (Sassari): 12.8 sayı, 4.0 ribaund, 7.2 asist, 18.7 verimlilik

MVP (En Değerli Oyuncu):

Bu sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde iyi şekilde temsil eden ekiplerimizden biri olan Pınar Karşıyaka‘nın ortaya koyduğu başarılı performansın başmimarı, özellikle Ocak ayında sergilediği etkili oyunla, Raymar Morgan‘dı. 32 yaşındaki tecrübeli uzun, Avrupa’da forma giyen en değerli, en istikrarlı undersized uzunlardan biri. Orta mesafe şut tehditi bulunan, yüzü dönük potaya gidebilen, ikili oyunlarda çabuk ayakları ile potaya direkt devrilebilen ve savunmada hem adam değişmelerde hem de çember koruma konusunda da verimli bir uzun olduğunu gösteren Morgan, bu yeteneklerini istatistiklerine de yansıtmayı başardı. Ortlama 24.2 dakika sahada kalan tecrübeli uzun 19.5 sayı, yüzde 70.8 2sayı, 4.0 ribaund, 2.3 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile de 21.3 verimlilik puanı ortalamalası yakaladı ve alkışlarla normal sezonun MVP’si oldu.

YÜKSELEN YILDIZ:

Son yıllarda Litvanya basketbolunun çok şey beklediği isimlerden biri olan Martynas Echodas‘ın artık sınıf atlama zamanının geldiğini bir kez daha gördük. Lietuvos Rytas gibi sürekli çalkantıda olan, kadroda bir türlü istikrarı sağlayamayan bir takımda bile bireysel performansla kendisini gösterebilmeyi başardı 23 yaşındaki genç uzun. Litvanya ekibi ile 2021 yazına kadar geçerli olan kontratı var ve artık yeni bir maceraya atılmaya hazır. Önümüzdeki sezon onu büyük olasılıkla Zalgiris’de göreceğimizi düşünüyorum. Bu sezon da Şampiyonlar Ligi’nde yakaladığı 18.5 sayı, 5.8 ribaund, 1.8 asist, 17.8 verimlilik puanı istatistikleriyle bir sonraki seviye için hazır olduğunun mesajını net olarak verdi.

İSTATİSTİK LİDERLERİ:

Keith Langford (AEK): 21.5 sayı
Jerry Boutsiele (Limoges): 9.3 ribaund
Speedy Smith (Limoges): 10.0 asist
Michale Kyser (VEF Riga): 1.8 blok
T.J. Bray (Zaragoza): 2.3 top çalma

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …