Güncel Haberler

Alperen’in Menajeri’nden NBA ve Fenerbahçe Açıklaması!

18 yaşındaki milli uzun Alperen Şengün, bu sezon Beşiktaş Icrypex forması ile hem BSL hem de FIBA Europe Cup’da gösterdiği performansla NBA gözlemcilerinin de iştahını kabarttı, yakından takip edilmeye başlandı.

ESPN’in yaptığı son tahminlerde 14. sıraya kadar yükselen genç uzunun menajeri Emrullah Atilla, Basketfaul’e verdiği mini röportajda NBA hedefleri ve oyuncusuna Fenerbahçe Beko‘nun ilgisi olduğu iddialarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Atilla NBA hedefi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Normalde Alperen’in 2022’de NBA’e gitmesini planlıyorduk ancak görünen o ki bu sezon sonunda NBA’e gidecek.

Basketfaul

Alperen Şengün’ü Fenerbahçe’nin de istediğini belirten Atilla şunları söyledi:

Gerek Alperen, gerekse Şehmus’un bu sezon sezonunda draftlara iyi bir sıra bulma olasılığına karşın, Beşiktaş’la yaptığımız sözleşmede bu oyuncular için birinci yıl sonunda NBA’e çıkış maddesi koydurmuştuk. Yani bu oyuncular NBA’e gidecek olursa, kulüp NBA’in ödeyeceği rutin rakamı alacak.

Normalde her iki oyuncu için de 2022’de NBA’e gitmelerini planlamıştık ancak Alperen büyük olasılıkla 2021 darftları sonunda bir NBA takımı ile anlaşacak. Şehmuz Hazer’in de draft listesinde yükseleceğini tahmin ediyorum.

Fenerbahçe bu iki oyuncuya da talip, ne var ki oyuncuların önceliği elbette NBA olur. Alperen’in bazı eksikleri olduğunun farkındayız. Özellikle şutunu geliştirmesi ve bunu maçlarda da kullanmasını bekliyoruz. Şutunu geliştirmesi durumunda NBA’de daha değerli bir oyuncu haline gelir, ki şut mekaniğinde bir sorun yok. Aynı şekilde Şehmus da çok iyi oynuyor, ona da NBA’in ilgisinin daha da artacağını tahmin ediyorum.

Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …