Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir, Jankovic Transferini Açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, uzun rotasyonuna yeni bir ekleme yaptı.

Sizlere daha önce detaylarını iletmiş olduğum transferi resmi olarak açıkladılar, son olarak Partizan forması ile izlediğimiz Stefan Jankovic ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

Kanadalı uzun hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Adı daha önce Bursaspor ile de anılan 2.11 metre boyunda olan 27 yaşındaki Kanadalı uzun, bu sezon EuroCup’da 3 maçta ortalama 13.3 dakika süre alırken 6.0 sayı, 2.0 ribaund ve Adriyatik Ligi’nde ise 2 maçta ortalama 6.0 dakika sahada kalırken 3.0 sayı, 3.5 ribaund, 1.5 asist istatistikler ile mücadele etmişti.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

4 Ağustos 1993 yılında Kanada’nın Mississauga kentinde dünyaya gelen Jankovic, 2012’de başladığı NCAA kariyerinde Missouri Tigers ve Hawaii Warriors formaları giydikten sonra Avrupa’ya geldi. Profesyonel kariyerinin ilk sezonu olan 2017 – 2018’i Sırbistan’ın köklü takımlarından Kızılyıldız’da geçiren Jankovic, kariyerinin ilk ve tek lig şampiyonluğunu o sezon yaşadı.

Takip eden sezonda bir diğer önemli Belgrad temsilcisi Partizan’ın yolunu tutan 27 yaşındaki oyuncu 49 maçta süre aldı ve ertesi sezonu Yunanistan Ligi takımlarından AEK ve Washington Wizards’ın G-League ekibi Capital City Go-Go’da geçirdi.

Bu sezona eski takımı Partizan’da başlayan Jankovic, beşi 7DAYS EuroCup olmak üzere yedi maçta forma giydi ve 5.8 sayı ve 2.7 ribaund ortalamaları tutturdu. Sezonun kalan bölümünde Bahçeşehir Koleji’nde mücadele edecek oyuncuya kırmızı – lacivert formayla başarılar dileriz.

Bahçeşehir Koleji Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …