Güncel Haberler

Koçu Rivers’dan Furkan’a Övgü Dolu Sözler!

NBA‘deki temsilcilerimizden Furkan Korkmaz, takımı Philadelphia 76ers‘ın, deplasmanda Indiana Pacers’ı 110-119 yendiği maçta kenardan gelerek galibiyete direkt etki eden isimlerden biri olmuştu.

Milli oyuncumuz karşılaşmada 23 dakika sahada kalırken 3/7 ikilik, 3/5 üçlük, 2/2 serbest atış isabet oranları ile 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist üretti. Genç skorerin oyunda olduğu bölümde takımı rakibine tam 26 sayı ile üstünlük kurdu. Furkan maçın son bölümünde de takımını 109-106 öne geçiren üçlüğün sahibiydi.

Maçın en skorer ismi olan Tobias Harris ise takım arkadaşı olan genç yıldızın perfromansı hakkında şu ifadeleri kullandı:

Biz farkı kapatırken diğer oyuncuların alan açması çok yardımcı oldu. Furk da büyük şutlar soktu ve büyük hareketler yaptı. Bu da o ritmi bulmuşken, savunma ritme girmişken kilit nokta oldu. Diğer oyuncular tempoya dahil oldu, Matisse de yine benzer katkı verdi.

Eurohoops

Koç Doc Rivers ise konuyla ilgili şunları söyledi:

Furkan efsanevi bir oyun oynadı. Takıma özgüven verdi. Maçtan önce konuştuk. ‘İnanmamız lazım, ne zaman Joel, Ben veya başka birisi yoksa maçı kazanacağımıza inanmalıyız’ dedik. O düşünceye sahip olmalıyız. Bunu konuştuk. Geride olsanız da savaşmaya devam edebilirsiniz, son çeyreğe geldiyseniz kazanabilirsiniz. Sadece son çeyrekte kazanacağınızı düşünün. Bugün de oyuncularımız bunu yaptı.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …