Güncel Haberler

FLAŞ: Galatasaray, Macon’ın Yerini Kimle Dolduracağını Buldu!

ING Basketbol Süper Ligi‘nde şuana kadar sergilediği performanslarla hayal kırıklığı yaratan ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de normal sezon gruplarında elenen Galatasaray‘ın guard rotasyonunda önemli bir değişiklik olması bekleniyor.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere sarı kırmızılılarda Daryl Macon‘ın ayrılması gündeme ve iki talibi arasından öne çıkan AEK, görüşmeler sıklamış durumda.

Bu noktada Galatasaray’ın ise guard rotasyonunda açılacak bu pozisyon için düşündüğü ismin ise bu sezon Bakken Bears forması ile izlediğimiz Q.J. Peterson olduğu farklı kaynaklardan gelen bilgiler arasında.

1.83 metre boyunda olan 27 yaşındaki Peterson, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 8 maçta ortalama 24.6 dakika süre alırken 17.9 sayı, yüzde 40.4 3sayı, 4.4 ribaund, 3.4 asist, 1.5 top çalma istatisitkleri ile katkı vermişti ki Galatasaray karşısında 6 Ocak’ta oynanan maçta da tam 35 sayı üretmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Peterson atletik özellikleri ve sürati ile öne çıkan bir oyun kurucu. Ama hücumdaki silahlarını sadece delicilik ya da penetreler üzerinden sınırlandırmak çok yanlış olur. Öncelikle dribbling üstünden mesafe tanımadan attığı çok kritik üçlüklere sahip ki zıplayarak en üst noktaya çıktıktan sonra gönderdiği bu atışlar sayesinde 1.83 boyuna rağmen çok daha uzun guardlar bile atışları engellemekte ya da bozmakta zorlanıyorlar. Ayrıca özellikle geçiş hücumlarında ceza üçlükçüsü olarak yakala at pozisyonlarında da yüksek yüzdeyle oynuyor. Diğer taraftan top tekniği yüksek, iki elini de verimli kullanabiliyor ve yere çok yakın dribbling yapması artı çabuk yön değiştirmeleri ile rakip savunmacılara zor anlar yaşatabiliyor. Tüm bu artıların yanında bencil bir oyuncu da değil, özellikle potaya gitmeye niyetlendiği pozisyonlarda hareketli uzunları iyi besliyor. Penetre pozisyonlarında bitirmek istediğinde teması aldığında dahi dengesi kolay bozulmuyor, görüntüsünden daha güçlü bir fiziğe sahip. Açık alandaki etkinliğini ise zaten söylemeye gerek yok.

Evet hücumda ciddi artıları olan ve Macon’dan farklı olarak daha çok 1 numarada göreceğimiz bir isim olacak Petersın. Ama tabi şunu da belirtmek lazım ki Macon’a nazaran savunmada daha fazla zaaf getirebilecek bir guard aynı zamanda. Özellikle fizikli guardlar karşısında zorlanacaktır ve rakipler sürekli ikili oyunları onun üstünden kurup, onu ters eşleşmelerde kullanmak isteyecektir. Burada hem çabukluğu ile dezavantajlarını kapatmalı hem de takım arkadaşları onu savunmada korumalarılar, saklamalalılar. Bakken ile oynadığı oyunu ve serbestliği Galatasaray’da koç Memnun ona sağlayabilirse Galatasaray’a liderlik edip farklı yerlere getirebilecek yüksek potansiyelli bir guard kesinlikle ama tabiki Macon’ın kumaşı farklıydı, onun yerini tamamen doldurması zor. Peterson, çalışıp, kendisini ispatlayıp Macon seviyesine gelebilecek bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …