Güncel Haberler

Galatasaray’dan Ayrılması Gündemde Olan Yıldız İsme Önemli Talipler Var!

FIBA Şampiyonlar Ligi’nden elenen ve ING Basketbol Süper Ligi‘nde ise düşme hattına kadar gerileyen Galatasaray‘da önemli bir ayrılık iddiası gündemde.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ve bireysel anlamda da beklentileri karşılayan, hatta şuana kadar takımın kötü gidişatına rağmen istikrarı ile neredeyse ayakta kalabilen isim olan Daryl Macon‘ın takımdan ayrılacağı iddia edildi Litvanya kaynaklı 15min tarafından.

Haberin devamında da Birleşik Amerikalı guard için AEK ve Monaco’nun ciddi anlamda devrede olduğu belirtildi.

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki Macon bu sezon BSL’de çıktığı 17 maçta 15.7 sayı, %41.2 3sayı, 2.5 ribaund, 5.5 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta 19.5 sayı, %55.6 3sayı, 3.8 ribaund, 3.2 asist istatistikleri ilet katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon büyük hayal kırıklığı yaratan Galatasaray’ın kuşkusuz en istikrarlı ve en verimli ismiydi Macon. Dolayısıyla takım Avrupa kupalarından da elenmişken ve sıralamada düşme hattına kadar gerilemişken gitmek istemesi çok doğal. Sezonu hedefleri olan bir takımda tamamlamak istiyor ki gerçekten bireysel performansıyla EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’nde kafaya oynayan takımlarda çok iyi katkı verebileceğini gösterdi. Hücumda hem deliciliği hem de dış şutları ile komple bir silah olan Macon, sürati ve açık alandaki etkinliği ile de takımına değer katan bir isim. Galatasaray’da çoğu zaman saf 1 numara olmadığı için mecburen oyun kurucu pozisyonunu da dolduramaya çalışması onun verimliliğini düşürdü ama bu sayede pasör özelliklerini de geliştirdiğini belirtmek lazım aynı zamanda. Savunmada halen istikrarlı değil ve agresiflik, çalışkanlık ve pozisyon bilgisi gibi konularda sorunları var. Ama bunlar düzeltilmeyecek, giderilmeyecek eksiler değil. Onu isteyen AEK’nın artık iyice yaşlanan guard rotasyonuna enerji getireceği gibi Monaco’da ise Knight, Gray, Bost gibi hali hazırda önemli isimlerin olduğu bir rotasyonda da kendisine yer bulup yine verimli olabilecek düzeyde bir isim kesinlikle. Tabi Galatasaray onu da kaybederse sezonun ortasında yerini nasıl doldurur, dolduramazsa ligde nasıl kalır ciddi anlamda büyük bir soru işareti!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …