Güncel Haberler

Baskonia’nın Yıldız Guardı Henry, Senegal Milli Takımının Formasını Giyecek!

TD Systems Baskonia’da oynayan Pierria Henry, devşirme statüsünde Senegal milli formasını terletecek.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Baskonia‘nın guardı Henry’yi vatandaşlığa geçiren kararı geçtiğimiz günlerde imzalayarak aktif hale getirdi.

L’Observateur’un haberine göre geçen sezon Baskonia formasıyla İspanya Liga Endesa şampiyonluğu kazanan Henry, önümüzdeki günlerde Senegal pasaportunu da alacak.

Henry’nin vatandaşlık kağıtlarının FIBA’ya ulaştığı ve belgelerin zamanında yetişmesi durumunda yıldız oyuncunun 19-21 Şubat tarihlerinde oynanacak olan Yaoundé Turnuvası’nda oynaması bekleniyor.

Henry, bu sezon Baskonia formasıyla Turkish Airlines EuroLeague ve İspanya Ligi’nde oynadığı 43 karşılaşmada 10.33 sayı – 3.02 ribaunt – 6.1 asist ve 1.6 top çalma ortalamaları yakaladı.

Kaynak: L’Observateur & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …