Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (Top 16 3.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da Top 16 heyecanı 3. hafta maçları ile devam etti.

Genelde favorilerin kazandığı ama çekişmeleri ve keyifler maçlar izlediğimiz haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte mercek altına alırken haftanın ödüllerini de sah,ipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

İlk 2 maçını farklı kaybettikten sonra toparlanması artık zor ve grubun zayıf halkası diye gördüğümüz Nanterre, bu haftanın sürpriz performansının sahibi oldu. Koç değişikliğine giden ve göreve Katsikaris’i getiren, Yunan koçun ilk EuroCup maçında bir reaksiyon göstermesi beklenen, şiddetle galibiyete ihtiyacı olan ve kendilerinden çok daha iyi bir kadroya sahip olan Malaga karşısında hem de deplasmanda çok önemli bir galibiyete imza attılar. İlk yarıyı 49-46’lık skorla geride kapatmalarının ardından 3. çeyrekte 11-24’lük müthiş bir dönüşle maça ortak olup öne de geçtiler. Yeni sezon için şimdiden bir çok Euroleague takımının listesinde yer alan Cordinier ve tecrübeli guard Warren liderliğinde hücumda çok verimli bir maç çıkardı Fransız ekibi. Takım olarak yüzde 53 ile üçlük kullanmalarının yanı sıra sadece 7 top kaybı yapıp Malaga’ya da tam 18 top kaybı yaptırmaları galibiyetin anahtarlarından biriydi. Bu sonuçla 3. maçlarında ilk galibiyetlerini almalarının yanı sıra Malaga’yı da 3. maçta 0 galibiyette tutarak aslında bir bakıma devre dışı bırakmış oldular.

Marcquise Reed celebrates - Nanterre 92 (photo Unicaja - Mariano Pozo) - EC20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Jaka Blazic (Cedevita): 30 sayı, 5-8 3sayı, 7 ribaund, 4 asist, 41 verimlilik
  • Isaia Cordinier (Nanterre): 24 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 4 top çalma, 28 verimlilik
  • Vince Hunter (Virtus B.): 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 27 verimlilik
  • Anthony Brown (Metropolitans): 19 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Jordan Morgan (Unics Kazan): 14 sayı, 14ribaund, 2 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezonun en istikrarlı ve diri takımlarından biri kuşkusuz Cedevita Olimpija. EuroCup sahnesinde de normal sezonda gösterdikleri etkili performansın ardından Top 16’ya da bu performanslarını taşımayı başarmış durumdalar. Elbette bu başarıda koç Golemac ile birlikte bir çok ismin payı var ama bana göre başmimar tecrübeli kaptan Jaka Blazic. Sloven kanat oyuncusu Euroleague tecrübesi ile beraber bu seviyelerde gerçekten fark yaratan bir isim. Hem sürati hem de dış şutlarda her geçen gün artan yüzdesiyle hücumda takımın lideri konumunda. Ayrıca pozisyonuna göre güçlü fiziği ve topa yaptığı baskıyla savunmanın da lideri. Bu hafta da takımının Bourg ile oynadığı maçta kusursuza yakın bir performans koydu ortaya. 34 dakika sahada kalan Blazic 3-5 2sayı, 5-8 3sayı, 9-10 s.atış isabetiyle 30 sayı üretirken 7 ribaund, 4 asist ve sadece 2 top kaybıyla tam 41 verimlilik puanına ulaştı, alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …