Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 23.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta programı Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişikleri paylaşacağım. Herkese şimdiden bol şanslar diliyorum.

Öncelikle takımdan kimleri göndereceğimize bir bakalım:

  • Takımdan ilk göndereceğimiz isim Anadolu Efes‘in süper yıldızı Shane Larkin olacak çünkü Tel Aviv’deki yerel yönetiminin Efes kafilesinin uçağına iniş izni vermemesi nedeniyle temsilcimiz bu haftayımaç yapmadan geçecek.
  • Yolları ayıracağımız ikinci isim de yine Anadolu Efes’de Vasilije Micic olacak. Aynı sebeplerle o da bu hafta forma giyemeyecek takımının maçı olmadığı için.
  • Bu hafta beklentilerin çok altında kalan ve sadece 6 puan üretebilen Valencia‘nın Sırp forveti Nikola Kalinic ile de yolları ayıracağım. 1.81 milyonluk maliyetini ondan çok daha istikrarlı katkı verebilecek bir isimle değerlendirebileceğimi tahmin ediyorum.
  • Son olarak da Panathinaikos‘ın Sırp skoreri Nemanja Nedovic ile yolları ayıracağım. Tamamen dış şutlara dayalı bir performansı olduğu ve çok top kullandığında verimlilik puanının ciddi anlamda düşmesi nedeniyle onu kadroda tutmayacağım.

Şimdi de gelin yeni transferlerimize göz atalım:

  • Her ne kadar Khimki çok kötü durumda olsa da Alexey Shved her maçta bireysel istatistikler anlamında çok şey vaad ediyor. Geçen maçta da takımı Bayern’e yenilirken tam 31 verimlilik puanı kazandırmıştı kendisini tercih edenlere. Bu maçta da Fenerbahçe karşısında sazı eline alıp bolca puan getireceğini düşünüyorum.
  • Olimpia Milano‘nun skoreri Kevin Punter son haftalarda çok formda ve onun böyle etkili olduğu maçlarda çok rahat ediyor İtalyan ekibi. Son maçta da tam 36.3 verimlilik puanı kazandırmıştı takımına. Bu maçta da Zenit karşısında hücumun bel kemiği olacağını 20 puanın üstünde bir katkı vereceğini düşünüyorum, 1.32’lik maliyetiyle kaçırılmaması gereken bir isim.
  • CSKA Moskova son maçlarda düşüş içerisinde ama Gürcü yıldız Tornike Shengelia artık takıma adaptasyonunu tamamladı ve artık çok daha iyi katkı veriyor. Geçen maçta da 23.1 puan getirmişti kendisini tercih edenlere. Bu maçta da Bayern karşısında koç Itoudis’in en büyük kozlarından biri olacak ve sadece 1.67’lik maliyetiyle değerlendirilmesi gerekli isimlerden biri.
  • Son eklememiz de yine guard rotasyonuna olacak. Son haftalarda Fenerbahçe Beko‘nun çıkışında büyük pay sahibi olan, takımın 2 liderinden biri Nando De Colo‘ya tekrar güveneceğim. 2.26’lık maliyetiyle geçen hafta onu seçenleri üzmüş, sadece 9.9 puan getirebilmişti ama bu hafta savunması sıkıntılı olan ve tempoyu seven Khimki karşısında kendisine geleceğini tahnin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …