Güncel Haberler

Koç Kokoskov, Maccabi Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’i 82-75’lik skorla mağlup etmişti.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun başarılı koçu Igor Kokoskov açıklamalarda bulundu:

Çok zor bir maçtı. Böyle olacağını da biliyorduk. Çok zorlu, çok çeşitli yeteneklere sahip oyuncuları bir arada tutan bir takım. Çok değişik atışlar yaratan oyuncular var. Sadece Wilbekin değil, önemli bir takım aynı zamanda. Biz çok sağlam bir oyun planı kurduk, kurmaya çalıştık. Bu takımı yenebilmek için böyle bir plan olmalıydı. Takımım doğru bir şekilde planı yaptı ve bire birde buna uyduk. Çok disiplinliydi. Güven vardı. Efor her zaman var, bunun hiçbir zaman eksik olduğunu düşünmedim ama daha da çok disiplinliydik. Bunun keyfini çıkarmamız gerekiyor. Kesinlikle takım eforuyla olan bir şey. Programdan dolayı da üzerimizde çok fazla baskı vardı. Kendi evimizde kazanmak çok önemliydi. Özellikle play-offlara gitmek istiyorsanız ev sahibi avantajını korumak adına evinizde kazandığınız maçlar çok önemli.

Herhangi bir maç olsun, molada rakibiniz 20 sayı öndeyse ve herhangi bir spor dalı olabilir. Sonuç itibariyle farklı bir enerji vardı. Tabii ki 20 sayı önde olan takım daha enerjiktir, daha farklı reaksiyonlar gösterir. Kazanan taraf olmak isterseniz daha enerjiksinizdir. Bence çok farklı bir yaklaşım yok. Sezonun başından beri oyuncuların birbirleriyle olan ilişkileri çok iyi. Çok sakatlığımız oldu, üst üste çok maç kaybettik ve kaybedince özgüven gidiyor. O zaman da her şeyi sorgulamaya başlıyorsunuz. Antrenör olarak, oyuncular olarak nasıl kazanabileceğinizin yollarını aramaya başlıyorsunuz. Oyuncularım çok iyi karakterlere sahipler ve Fenerbahçe ailesini çok iyi temsil ediyorlar. Bu çok gurur verici.

Fenerbahçe Resmi Web Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …