Güncel Haberler

Fenerbahçe, Vesely Şov ile Maccabi Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Maccabi Tel Aviv‘i Vesely’nin etkili performansı eşliğinde 82-75’lik skorla geçmeyi bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 12. galibiyetine ulaşarak averajla 9. sırada yer aldı ve play-off hedefine 1 adım daha yaklaşmış oldu. İsrail ekibi ise 12. mağlubiyetini aldı ve kendisine 12. sırada yer bulabildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 17-21
2.çeyrek: 36-35
3.çeyrek: 60-53
4.çeyrek: 82-75

Sarı lacivertlilerde Jan Vesely 18 sayı, 9-11 2sayı, 6 ribaund, 4 asist ile etkili bir performans ortaya koyarken, Nando De Colo 16 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Dyshawn Pierre 15 sayı, 4 ribaund, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Maccabi cephesinde ise milli oyuncumuz Scottie Wilbekin 15 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 10 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Elijah Bryant da 18 sayı, 4-8 3sayı, 4 ribaund, 3 asistile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Takımlar maça kontrollü bir şekilde başladılar ve genelde yarı saha hücumlarını ekstra paslarla sonuna kadar oynayarak geçmek istediler. Dolayısıyla bu noktada ikili oyunlar sonrası bir çok adam değişme oldu ve temsilcimiz adına De Colo da Maccabi uzunlarına karşısında rahat skor üretti maçın ilk bölümünde. Maccabi cephesinde Hırvat uzun Bender’den gelen üçlük isabetler ve kısaların baskıdan kaçmak adına topu ellerinden çabuk çıkartıp seti pas trafiği üzerinden başlatmaları sayesinde savunmamızı çözdüler. İki ekip de topu pota altına indirip uzunlarının sırtı dönük pozisyonlarda potaya yakın atışlarla skora gitmesini planladı ama pek başarılı olamadılar. Savunma odaklı hızlı hücum sayıları üretemeyen ve yarı sahada kısır kalan temsilcimiz karşısında topu daha iyi çeviren ve boş üçlükle bulan Maccabi ikinci çeyreğe önde başlayan taraf oldu. Hücumda Brown’ın organizasyona aktif katkı vermeye başlaması ve Eddie ile Pierre’in savunmaya getirdiği enerji sayesinde temsilcimiz oyunun kontrolünü eline alan taraf oldu. Bu kritik bölümde Guduric’in asistiyle Vesely’den gelen smaç hem takımı havaya soktu hem de serinin 7-0 olmasını sağladı. Sonrasında Sfairopoulos’un molası da yeterli olmadı ve tam saha baskıyla rakibin düzenini iyice bozan temsilcimiz serisini 13-0’a kadar yükseltti. Devrenin son bölümünde takımlar karşılıklı olarak skor üretiminde zorlanırken Maccabi hücum ribaundları ile ayakta kaldı. Bizim adımıza ana problem topun kanatlarda ve uzunların elinde fazla kalması, pas trafiğinin azalmasıydı. Hücumda ritmini kaybeden temsilcimiz karşısında savunma odaklı hızlı hücum sayıları ile üretimini arttıran Maccabi seriyi geri aldı ve soyunma odasına temsilcimizin 36-35’lik üstünlüğü ile gidildi.

Üçüncü çeyreğe agresif bir savunma ile başlayan ve hücumda Guduric ile De Colo’nun hem organizasyona liderlik edip hem de skor üretmiyle ritmini yeniden bulan temsilcimiz 8-2’lik seri yakaladı. Ancak ardından Bryant ve Wilbekin’den gelen üst üste üçlüklere engel olamadık ve bu sefer biz 2-9’luk seri yiyen taraf olduk, Maccabi bu üçlükler sayesinde maçtan kopmadı. Koç Kokoskov’un Brown’ı alçak posta yollayıp Vesely’nin katlarında onu beslemesi planı olumlu sonuçlandı, bu bölümde farkı biraz olsun açıp üstünlüğü ele geçirdik. Çeyreğin son bölümünde iki takımın da kısaları tercih hataları yaptı ve skor üretiminde zorlandılar. Guduric’den gelen kritik sayılarla temsilcimiz son çeyreğe 7 sayı farkla önde girmeyi başardı. Temsilcimiz son çeyrekte tempoyu düşürüp yarı sahada daha fazla yaparak topu çember altına indirmeyi hedefledi, bu sayede Maccabi’nin hücumlarını da kontrol altına alan sarı lacivertliler farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Bu dönemde tam saha presimiz işe yaramış olsa da sonrasında yarı sahayı hızlı geçen ve geçiş hücumlarında rahat skor üreten Maccabi karşısında savunmada saha yerleşimini doğru yapamadık ve farkın erimesi de kaçınılmaz oldu. Bu bölümde fark 4 sayıya kadar düşmüşken Pierre sahneye çıktı ve üst üste bulduğu kritik 5 sayıyla ekibimize rahat bir nefes aldırdı. Pierre 4 ve Vesely 5 numara beşiyle her topu değişerek savunmayı tercih eden koç Kokoskov’un bu tercihi son bölümde savunmamızın enerjik ve diri kalmasını sağladı, maçın kritik kararlarından biriydi. Son bölüme rahat bir skorla girecekken kısalarımızın yaptığı basit kayıpları sonrası Maccabi umutlandı ve Wilbekin liderliğinde geri dönmeyi denedi ama izin vermeyen temsilcimiz 7 sayı farkla kazanmayı başardı.

Sarı lacivertliler galibiyet serisini tam 7 maça çıkarırken bir kez daha De Colo ve Vesely’nin sağlıklı, istekli, hazır olduklarında ne kadar önemli yıldızlar olduklarını, maçın kaderini nasıl değiştirebildiklerini gördük. Ayrıca Pierre ve Guduric gibi x-faktörler de temsilcimizin kaderini belirledi yine. Bu galibiyetle play-off potasına bir adım daha yaklaşan temsilcimiz geçen haftalara göre daha orta halli bir görüntü çizmiş olsa da takımın kazanma alışkanlığı elde etmesi, moral ve özgüven seviyesinin zirvede olması sezonun geri kalanı için çok önemliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …