Güncel Haberler

Anadolu Efes, Larkin Liderliğinde Kızıl Yıldız’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Kızıl Yıldız‘ı Larkin’in etkili performansı eşliğinde 86-72’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 12. galibiyetini alarak 8. sıraya yerleşirken, Sırp ekibi ise 15. mağlubiyetini aldı ve 17. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 29-13
2.çeyrek: 56-35
3.çeyrek: 75-52
4.çeyrek: 86-72

Temsilcimizde Shane Larkin 23 sayı, 5-8 3sayı, 2 ribaund, 3 top çalma ile öne çıkarken, Vasilije Micic 13 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist ve Krunoslav Simon 10 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Kızıl Yıldız cephesinde ise Dejan Davidovac 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile etkili olurken, Ognjen Dobric 12 sayı, 2 asist ve Duop Reath 10 sayı, 6 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça sert ve agresif bir savunmayla başladı. Bu sayede Sırp ekibini zor şutlara, yanlış tercihlere yönlendirdik ve sadece dış atışlarla skor üretmelerini, düzen dışına çıkmalarını sağladık. Hücumda ise formasını çok özlediğinin sinyallerini veren Simon maça iyi bir bir giriş yaptı ve takımı adeta ilk çeyrekte tek başına sırtlayan isim oldu. Micic liderliğinde hücumda organize olan ve rahat skor üreten temsilcimiz çeyreği bu sayede 29-13 gibi net bir skorl önde kapadı ve rakibin direncini daha başlarken kırmış oldu. İkinci çeyreğin başında Sırp ekibi bir reaksiyon gösterdi ama Larkin-Micic ikilisi hemen devreye girerek farkın yeniden çift hanelere çıkmasını sağladı. Sonrasında Kızıl Yıldız yine zaman zaman ufak seriler yakalamış olsa da etkili oynayan kısalarımız farkın azalmasına izin vermedikleri gibi daha da artmasını sağladılar ve özellikle yüksek yüzdeli üçlüklerimiz sayesinde soyunma odasına 56-35’lik üstünlükle girmeyi başardık.

İkinci yarının başında Kızıl Yıldız yine kıpırdanma sinyalleri verdi ama bu kez Simon’un asistleriyle Sertaç ve Beaubois’yı da devreye sokan Efes farkın 20 sayılarda kalmasını sağladı. Son çeyreğin başında yine bir seri geldi Sırp ekibinden ve temsilcimiz yine Larkin ile net bir cevap verdi, bir kez daha umutlarını kırdık ve zaten bundan sonra da artık süre kalmadı geri dönüş yapabilmeleri için. Son bölümde farkın açılmasıyla Efes savunmayı yumuşattı ve Kızıl Yıldız da zaten mağlubiyeti kabul etti.

Bu önemli galibiyetle play-off potasına 8. sıradan dahil oldu Anadolu Efes ve galibiyet kadar dizindeki ağrıları atlatmış bir görüntü veren, geçen sezonki günlerini hatırlatan bir Larkin izlememiz de çok önemliydi. Sezonun kalan kısmında içinde olacakları play-off yarışında ona çok ama çok fazla ihtiyacı olacak Anadolu Efes’in.

Yerel hükümetin koşulları gereği Tel Aviv’e uçamadığı için çift maç haftasındaki ikinci maçı iptal olan temsilcimiz, artık haftasonu oynayacağı BSL maçına hazırlanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …