Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 22.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk bölümünde 22. hafta maçları oynanacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle haftanın ilk günü öncesinde Euroleague Fantasy Challenge takımımızda yaptığım değişiklikleri paylaşacağım.

İlk önce yolları ayıracağımız isimlere bir göz atalım:

  • Özel sebeplerden dolayı bir çok maçta FC Barcelona‘yı yanlız bırakan ve geçen hafta geri dönen Nikola Mirotic pek iyi görüntü vermedi ki haftasonu Endesa maçında da sınırlı süreler aldı. Henüz tam olarak hazır olmadığını düşünüyorum. 3.07 maliyetinin karşılığını bu hafta da verebileceğini tahmin etmiyorum. En azından çift maç haftasının ilk bölümünde onunla devam etmeyeceğim.
  • Yolları ayıracağım bir diğer isim ise Fenerbahçe Beko‘nun Sırp şutorü Marko Guduric olacak. De Colo ve Vesely’nin dominant performanslar sergilediği sarı lacivertlileride onun değerinin ve bize getireceği puanların geçen hafta olduğu gibi artık sınırlı olacağını tahmin ediyorum. Bu nedenle de onun yerine daha verimli bir isimle kanat rotasyonunu tamamlamayı düşünüyorum.
  • Geçen hafta Fenerbahçe karşısında sezonun en kötü maçını çıkaran ve sadece 4 puan getiren Mike James de bu hafta kesik yiyen isim oluyor. 2.73 maliyeti bulunan CSKA Moskova‘nın skorerinden çok daha verimli, çok daha fazla katkı verebilecek bir guard bulmamız gerektiğini düşünüyorum.

Şimdi de kadromuza ekleyeceğimiz yeni isimlere bakalım:

  • Son haftalarda hem Papapetrou hem de Papagiannis olmaması Panathinaikos‘da Kostas Mitoglou‘na büyük bir fırsat sağladı. Yeni koç Kattash’ın da ona güvenmesiyle beraber Yunan uzun son maçlarda skor ve ribaundlar anlamında çok iyi katkı verdi, geçtiğimiz haftanın da MVP’si seçildi. Sadece 1.39 maliyeti var ve 3 maçlık ortalaması tam 26 puan.
  • Forvet rotasyonuna yeni ekleyeceğim bir diğer isim de eski Fenerbahçeli Nikola Kalinic olacak. Valencia‘nın son maçlarda en verimli ismi olan Sırp forvet, son 3 maçta ortalama 20 puan getirdi ve sadece 1.80’lik maliyetiyle bu haftanın fırsat transferlerinden biri ki kendi sahalarında Zalgiris karşısında da iyi iş çıkaracağını, ortalamasını tutturacağını tahmin ediyorum.
  • Kadroya son ekleyeceğim ise bir kez daha şans vereceğim Anadolu Efes‘in yıldız oyun kurucusu Shane Larkin olacak. Evet dizindeki ağrılar onun tam randımanla oynamasına engel oluyor belki ama yine de bu hafta Kızıl Yıldız karşısında koç Ataman’ın ondan beklentisi yüksek ve son 3 maçta yakaladığı 22 puan ortalamasına bu maçta da ulaşabileceğini tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …