Güncel Haberler

Tofaş, Çekya’da Tamam mı Devam mı Maçına Çıkıyor!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Tofaş, Çekya’da Nymburk ile sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak.

19 Ocak Salı saat 20:30’da başlayacak ve Tivibu Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşmayı Luis Castillo, Janusz Calik, Martin Vulic hakem üçlüsü yönetecekler.

Tofaş 5 maçından 3 tanesini kazandı ve play-off biletini kapabilmesi için ya bu maçı farktan bağımsız olarak kazanması gerekiyor ya da Dijon’un Kıbrıs deplasmanında herhangi bir iddiası kalmamış olan zayıf rakibi Keravnos’a yenilmesi gerekiyor. İkinci ihtimal çok ama çok zayıf olduğu için temsilcimiz Çekya’da tamam mı devam mı maçına çıkıyor diye nitelendiriyoruz.

Nymburk ise 5 maçından 4 tanesini kazandı ve matematiksel olarak neredeyse play-off biletini garantilemiş durumda. Çünkü bu maçı 59 ve üstü farkla kaybetmedikleri sürece play-off’a gidiyorlar.

İki ekip arasında oynana ilk karşılaşmada Çekya temsilcimizi ekibimizi Bursa’da uzatma sonunda 93-96’lık skorla geçmeyi başarmıştı. O maçta temsilcimiz adına Berk Uğurlu 20 sayı, 9 asist ve DeVaughn Akoon-Purcell 18 sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Nymburk’da ise Retin Obasohan 19 sayıi 7 asist ve Hayden Dalton 19 sayı, 9 ribaund ile galibiyetin mimarları olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …