Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde zaman zaman sürpriz sonuçların alındığı 17. haftayı geride bıraktık.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına bir göz atalım ve haftanın ödüllerini de sahiplerine ulaştıralım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon adından en çok söz ettiren takım kuşkusuz Beşiktaş oldu. Genç oyunculara yapılan yatırım ve koç Kandemir’in gelişi sonrası ortaya koydukları müthiş performansla alkışları toplamışlardı. Ancak güzel seri sonrası üst üste 2 maç kaybettiler, üstelik evlerinde ve birden bire düşüş mü başlıyor acaba diye sorguluyorduk ki güçlü rakipleri Fenerbahçe’yi 2012’den bu yana ilk kez Ataşehir’de yenerek kendilerine hızlıca geldiklerini gösterdiler. Üstelik sezon başından beri takımın en önemli parçası olan Alperen’in ve Egehan’ın beklentilerin altında kaldıkları bir maçta. Furkan Haltalı ve James Blackmon sahne olarak takımlarını bu zorlu deplasmanda galibiyete taşıdılar. Elbette sarı lacivertlilerde hem De Colo hem de Vesely’nin dinlendirilmiş olmasının da bu galibiyette etkisi büyüktü ama ne olursa olsun geriden gelmeleri ve Euroleague’de sergilediği etkili performanslarla çok formda olduğunu gösteren bir Fenerbahçe karşısında kazanmaları takım özgüveni ve 2 maçlık mağlubiyetten sonra çok önemliydi. Sezon boyunca maç ve maç gelişen ve adeta olgunlaşan, biraz daha büyüyen Beşiktaş alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

James Blackmon (Beşiktaş): 32 sayı, 7-11 3sayı, 4-6 2sayı, 5 ribaund, 32 verimlilik
Berkan Durmaz (Tofaş): 22 sayı, 7-13 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok, 31 verimlilik
Grant Jerrett (Darüşşafaka Tekfen): 20 sayı, 6-10 2sayı, 9 ribaund, 2 blok, 26 verimlilik
Raymar Morgan (Pınar Karşıyaka): 20 sayı, 8-11 s.atış, 10 ribaund, 25 verimlilik
Chris Wright (Afyon): 14 sayı, 6-8 2sayı, 4 ribaund, 10 asist, 4 t.çalm, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon ortasında takıma katıldığından beri özellikle hücumda net olarak takıma sınıf atlatan bir isim oldu James Blackmon. Hem Beşiktaş‘ın ihtiyacı olan dış şut katkısını en verimli şekilde ortaya koydu hem de açık alandaki etkinliği artı topla kendi skorunu üretebilmesiyle yarı saha hücumlarında zaman zaman kitlenen siyah beyazlıların bambaşka bir boyuta çıkmasını sağladı. Yetenekli skorer bu hafta ise güçlü rakip Fenerbahçe karşısında tam anlamıyla bir resital ortaya koydu ve takımını hücumda neredeyse tek başına taşıyan isim oldu. Blackmon 36 dakika sahada kaldığı maçta 4-6 2sayı, 7-11 3sayı, 3-3 s.atış isabetleriyle 32 sayı üretip takımının toplam skorunun yüzde 30’una imza atarken, istatistiklerine 5 ribaund da ekledi ve hiç top kaybetmeden oynayarak 32 verimlilik puanına ulaştı. Fenerbahçe gibi formda ve güçlü bir takıma karşı sergilediği bu performansla takımını galibiyete taşıyan başmimar Blackmon haftanın MVP’si ödülünün de alkışlarla sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Berkan Durmaz (Tofaş): 22 sayı, 7-13 2sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok, 31 verimlilik
Furkan Haltalı (Beşiktaş): 19 sayı, 8-9 2sayı, 5 riaund, 2 asist, 23 verimlilik
Barış Ermiş (Galatasaray): 14 sayı, 4-5 2sayı, 1-2 3sayı, 2 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 20 verimlilik
Metin Türen (F.E. Bursaspor): 10 sayı, 2-3 2sayı, 2-2 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
Alperen Şengün (Beşiktaş): 10 sayı, 8-9 s.atış, 8 ribaund, 3 asist, 2 blok, 18 verimlilik

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …