Güncel Haberler

RESMİ: Telekom’un Rakibi Igokea’dan Skorer Takviyesi! (KAÇAN BALIK!)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Türk Telekom’un normal sezon son maçında play-off bileti için karşılaşacağı Igokea, kadrosunu skorer bir isimle güçlendirdi.

Bu sezon şimdiye kadar Peristeri forması ile gösterdiği performansla Şampiyonlar Ligi’nin en skorer üçüncü oyuncusu olan Steven Gray artık Bosna ekibinin başarısı için mücadele edecek.

1.96 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli şutör bu sezon Yunanistan Ligi’nde 11 maçta 12.4 sayı, %35.7 3sayı, 2.8 ribaund, 2.0 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta 21.3 sayı, %61.3 3sayı (19-31), 2.0 ribaund, 4.5 asist, 2.3 top çalma ile gibi nefis istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Sezona nefis bir başlangıç yapmıştı Gray. Hatırlayacağınız üzere açılış haftasında Rytas karşısında 39 sayı üretip kariyer rekoruna imza atmış ve 10 üç sayı isabetiyle de Şampiyonlar Ligi tarihine geçmiş, rekoru egale etmişti. Ayrıca ulaştığı 47 verimlilik puanı ile de bu alanda rekoru eline geçirmişti. Bu performansıyla beraber de Ekim ayının MVP’si seçilen Birleşik Amerikalı oyuncu hali hazırda Avrupa’da oynayan en saf şutörlerden biri. Hem dribbling üstü hem de ceza üçlüklerinde önemli bir silah. Ayrıca penetrelerle de skor üretebilmesi ve pozisyonuna göre fiziksel avantajları bulunması onu hücumda değerli bir parça yapıyor. Fiziksel artılarını 2 numara savunmasında da kullanan Gray, bencil olmayan ve gerektiğinde takım arkadaşlarını da besleyen iyi bir takım oyuncusu. Kaliteli karakteri ile de her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir isim.

Clemmons dışında kısalardan skor üretimi konusunda zaman zaman sorunlar yaşayan Igokea için çok doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum ki maalesef bir çok takımımız için de rahatlıkla KAÇAN BALIK diyebileceğimiz bir oyuncu. Yüksek yüzdeli üçlükleri, takım oyununa yatkın kaliteli karakteri ve müthiş geçirdiği sezonla beraber sahip olduğu özgüven onu her takım için aranılan isim yapıyordu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …