Güncel Haberler

Fenerbahçe, Keyifli Galibiyetlere Devam Ediyor

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Panathinaikos‘u 100-74’lük skorla geçmeyi başardı.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla galibiyet serisini 5 maça çıkardı ve toplamda 20. maçında 10. galibiyetini aldı ve 11. sırada konumlandı. Yeşiller ise 19. maçında 13. kez kaybetti ve 16. sırada kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 31-12
2.çeyrek: 48-34
3.çeyrek: 74-55
4.çeyrek: 100-74

Sarı lacivertlilerde Marko Guduric 18 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Edgaras Ulanovas 15 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, Lorenzo Brown 15 sayı, 3-4 3sayı, 5 asist, 3 top çalma ve Jan Vesely 12 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Yeşiller’de ise Aaron White 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, Kostas Mitoglou 12 sayı, 7 ribaund ve Howard Sant-Roos ile Georgios Papagiannis 10’ar sayıyla direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maçın ilk başından itibaren Panathinaikos’un hücumlarının Nedovic üstünden şekillendiği bildiği için oyunun iki tarafından da gerekli önlemleri alarak başladı. Özellikle Guduric’in alçak post oyunlarıyla onu yıpratmaya çalıştık. İşin skor üretimi tarafında takım olarak hem pota altını iyi kullanmamız hem de orta mesafeden yüksek yüzdeli oynamamız sayesinde hiç zorlanmadık, hücumda tempolu başladık maça. Temsilcimiz savunmada yüksek enerjisi ve agresif oyunuyla üstünlüğü kurmaya başladı, rakibe basit top kayıpları yaptırarak onların da hücumda ritim bulmasına engel oldu. Takım halinde kusursuz bir noktaya getirilen savunma karşısında Panathinaikos çaresiz kalırken Guduric’in hücumdaki etkinliği ilke çeyrekten 31 sayıyı buldu sarı lacivertliler. İkinci çeyrekte koç Kokoskov’un uzunlar konusunda rotasyona gidip Hamilton’ı Vesely’nin yerine almasıyla savunmada aksamaya başladı takım. Kısaların karşısında zorlanan atletik uzun ribaundlar konusnuda da geri kaldı. Vesely’nin tekrar oyuna dönmesi Panathinaikos’un geri dönüşüne engel olamadı, hem hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları bulan hem de sürekli potaya giden Yeşiller farkı tek hanelere indirmeyi başardılar. Devrenin sonuna yaklaşırken De Colo’nun bireysel yetenekleri ile skora katkı vermesi ve Ahmet’in sırtı dönük hücumları üzerinden başlayan pas trafiği ile tekrar istediğini alan temsilcimiz soyunma odasına 14 sayı farkla önde girdi. İkinci yarıda Panathinaikos geri dönüş için agresif bir şekilde topa baskı yapmaya başladı ama bunu sabırlı şekilde pas trafiği kurup ekstra pasları vererek değerlendiren temsilcimiz bu sayede bulduğu 2 kritik üçlükle de rakibin direncini büyük ölçüde kırmış oldu. Son çeyrekte Panathinaikos tekrar bir hamle yaparak tempoyu yükseltip oyunu tam sahaya yaymaya çalıştı ama burada sazı eline alan De Colo tempoyu gerektiği yerlerde düşürüp akıllıca ayarlayarak rakibin kolay sayılar bulmasını engelledi. Yarı saha hücumlarında doğru isimlere ikili sıkıştırmalar yaparak diğer oyuncuların zorlama şutlar kullanmasını sağlayan temsilcimiz maç boyunca bunu çok iyi uyguladı ve rakibin yaklaşmasına hiç izin vermedi.

Özetle bir kez daha keyif veren, akıcı ve dinamik bir basketbol ortaya koydu sarı lacivertliler. Bu sezon ilk kez 100 sayıya ulaşılırken 5 oyuncudan birden çift haneli skor katkısı gelmesi, savunmadaki yüksek enerji ve pas trafiği sezonun geri kalanı için çok ama çok önemliydi. Koç Kokoskov’u sezon başından beri en çok eleştiren isimlerden biri olarak Sırp koçun son maçlardaki performansını saygıyla ve alkışlarla tebrik ediyorum. Umarım sezonun kalan kısmında da işler böyle keyifli ve yolunda gider.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …