Güncel Haberler

EuroCup’da Haftanın Panoraması (Top 16 1.Hafta)

7DAYS EuroCup‘da maalesef herhangi bir temsilcimizin yer almadığı Top 16 heyecanı ilk hafta maçlarıyla başladı.

Ben de sizler için haftanın panoramasını mercek altına alırken her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturdum. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Avrupa kupalarının tecrübesiz ekiplerinden biri olan Metropolitan Levallois, kurt hoca Zdovc’ın yönetiminde önce normal sezon gruplarından çıkarak çok iyi bir iş başarmıştı, şimdi de Top 16 maçlarına flaş bir başlangıç yaparak dikkatleri üstüne çekti. Fransız ekibi sezon içerisinde Gray ve Marei gibi önemli silahlarını kaybetmiş olmasına rağmen Top 16 macerasına fırtına gibi başladı. EuroCup’ın güçlü favorilerinden olan Lokomotiv Kuban’ı çekişmeli bir mücadelenin ardından deplasmanda yenmeyi başardılar. Özellikle son çeyrekte sergiledikleri müthiş hücum performansı ve buldukları 29 sayıyla alkışları topladılar. 26 yaşındaki Fransız oyun kurucu David Michineau’nun 19 sayı, 6 ribaund, 6 asistlik nefis perfomansı liderliğinde güçlü rakiplerini dize getirdiler ki takımda tam 6 ismin çift haneli skor katkısı verdiğini belirtelim. Alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz ve kalan maçlarda ne kadar dişli bir rakip olacaklarını da hatırlatıyoruz.

Boulogne Metropolitans 92 celebrates (photo Fedor Aebor) - EC20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Isaiah Whitehead (Mornar Bar): 28 sayı, 4-4 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Vince Hunter (Virtus Bologna): 22 sayı, 9-12 2sayı, 9 ribaund, 29 verimlilik
  • Marco Belinelli (Virtus Bologna): 25 sayı, 3-5 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 29 verimlilik
  • Nikola Ivanovic (Buducnost): 17 sayı, 2-4 3sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 top çalma, 28 verimlilik
  • Marcos Knight (AS Monaco): 20 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

EuroCup’da Top 16 turunun ilk haftası birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlarla başladı. Açıkçası güzel sürprizler de izledik bu maçlarda. İşte bunlardan biri Karadağ temsilcisi Mornar Bar‘ın deplasmanda Gran Canaria gibi formda ve buraların gedikli, tecrübeli ekiplerinden birini yenmesi oldu. Son çeyrekte tam 63 sayı çıkan bu müthiş maçın kahramanı, yıldızı ise Karadağ ekbinin Birleşik Amerikalı guardı Isaiah Whitehead‘den başkası değildi. 26 yaşındaki oyuncu İspanyol ekibinin savunmasını neredeyse her yolla delmeyi, yıpratmayı başardı. Gerek delici penetreleri, gerek geçiş hücumlarında kullandığı akıllı ve yüksek yüzdeli orta mesafeler gerekse yay gerisinden gönderdiği 4 kritik üçlükle komple bir hücum performansı sergiledi. 27 dakika sahada kalan Whitehead, 6-11 2sayı, 4-4 3sayı, 4-4 serbest atış isabetleri ile 28 sayı üretirken, 3 ribaund, 5 asist de ekledikleri istatistiklerine. Topla fazla oynamasına ve bu kadar üretken olmasına rağmen sadece 3 kere top kaybı yaptı ve 30 verimlililk puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si oldu.

Isaiah Whitehead - Mornar Bar (photo Gran Canaria - Fernando Robledano) - EC20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …