Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Khimki’ye Tam 39 Fark! (Sertaç’dan kariyer rekoru)

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Khimki‘yi tam 39 sayı farkla geçerek son 5 maçında 4. galibiyete ulaştı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 20. maçında 11. kez kazanırken 8. sırada yer aldı ve Khimki ise üst üste 12. kez kaybetti, 20. maçında sadece 2 galibiyette kalarak da son sıradan kurtulamadı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 26-19
2.çeyrek: 52-36
3.çeyrek: 75-46
4.çeyrek: 99-60

Efes’de Sertaç Şanlı 8-10 2sayı isabetiyle 19 sayı üretip kariyer rekoru kırarken istatistiklerine 3 ribaund, 2 asist de ekledi. Shane Larkin 15 sayı, 2-4 3sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, Buğrahan Tuncer 12 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Bryant Dunston 12 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Khimki cephesinde ise Jordan Mickey 14 sayı, 3 ribaund, Alexey Shved 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Devin Booker 10 sayı, 8 ribaund ile yegane çift haneli skor katkısı verebilen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Bu sezon bitse de kurtulsak modunda oynamaya devam eden Khimki karşısında Anadolu Efes beklediğimiz gibi maça çok rahat ve iyi başladı. Ancak ikinci çeyrekle beraber biraz konsantrasyon düşüklüğü biraz da Shved’den gelen dış şutlar ve kenardan gelen Mickey’nin enerjisi ile Khimki farkı eritip maça ortak oldu. Ama Larkin’in sazı eline almasıyla üst üste gelen sayılar, makine düzeninde işleyen Efes hücumlarında müthiş pas sekansları ile üretilen sayılar karşısında Khimki’nin direnci çabuk kırıldı ve kısa sürede farkı açan Efes soyunma odasına da tam 16 sayı önde girdi. İkinci yarıda rotasyonu daha da genişleten koç Ataman Buğrahan ve Sertaç’a sorumluk verdi. Khimki’nin berbat savunması karşısında iki milli oyuncu da hücumda çok iyi işler çıkardılar. Sertaç ilk yarıda Micic ve Larkin’den aldığı pasları Buğrahan’dan almaya devam etti ve özellikle bulduğu yüksek yüzdeli orta mesafe atışlarla farkın açılmasında önemli rol oynadı. Buğrahan da hem Larkin’e iyi eşlik etti skorer oyunuyla hem de organizasyona katkı sağladı. Son maçlarda zaman zaman tutuk performanslar sergileyen Larkin’in vücut dilinin çok iyi olması ve ayaklarını sağlam yere basabilmesi Efes adına kalan maçlar için çok önemliydi ki yaptığı güçlü ve süratli penetrelerle geçen sezonki Larkin’den güzel sekanslar izletti bizlere. Bu da en az galibiyet kadar önemliydi Efes adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …