Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Asist Rekoruyla Gelen Farklı Galibiyet!

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, konuk ettiği TD Systems Baskonia‘yı 29 asistle kırdığı kulüp rekoru eşliğinde 96-76’lık farklı bir galibiyete imza attı.

Sarı lacivertlilerin eski rekoru 23 Aralık 2020’de 93-61 kazandığı Cholet maçında ürettiği 28 asist idi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 19. maçında 9. kez kazanırken, Baskonia ise 19. maçında 10. kez yenildi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 28-18
2.çeyrek: 51-41
3.çeyrek: 75-56
4.çeyrek: 96-76

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 27 sayı 4-7 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Jan Vesely 17 sayı, 8-10 2sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Lorenzo Brown 14 sayı, 4-7 3sayı, 3 asist, 3 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Baskonia cephesinde ise Alec Peters 15 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Achille Polonara 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Zoran Dragic 12 sayı, 3 ribaund ile direnmeye çalışan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler bu sezon en büyük sorun yaşadığı ribaundlar konusunda harika bir giriş yaptı maça. Vesely’nin agresif oyunuyla beraber her iki pota altında da ribaundlarda sorun yaşamadık ve net bir üstünlük kurduk. Çek yıldız savunmada da takımı bir seviye yukarı çıkardı ve hücumda da topu iyi paylaşan temsilcimiz üretimde de sorun yaşamadı, farkı açtı. İkinci çeyrekte Baskonia’dan beklenen reaksiyon geldi; Dragic, Vildoza, Peters üçlüsü ile üst üste sayılar bulan İspanyol ekibi devrenin sonuna doğru farkı azalttı ve temsilcimizi yakaladı. İlk çeyrekte ribaundlardaki üstünlük üçlüklerdeki sorunlar, ikinci çeyrekte terse döndü bu kez de üst üste üçlükler bulan temsilcimiz tam 4 üçlük isabetiyle farkı yeniden arttırdı ve soyunma odasına da 12 sayı farkla önde girdi. İkinci yarıda üçlük performansını sürdüren temsilcimiz bu alanda da sezon genelininin aksine kendini aştı diyebiliriz. Topu çok iyi paylaşan ve boş isimden üçlük isabetini bulan sarı lacivertlilerde de Ahmet’in ribaundlardaki pota altındaki etkili oyunuyla yine enerjisini yüksek tutmayı başardı. Tartışmasız sezonun en iyi performansını sergileyen Fenerbahçe, son çeyreğe de tam 21 sayı farkla önde girdi. Ahmet’in enerjisi son çeyreğin ilk dakikalarında da fark yarattı. Ayrıca bir kez daha gördük ki De Colo ve Vesely böyle verimli, konsantre ve istekli oynayınca bu tüm takıma yansıyor ve Fenerbahçe tam anlamıyla sınıf atlıyor. Temsilcimiz play-off yarışındaki direkt rakiplerinden biri olan Baskonia karşısında 20 sayı farkla kazanarak ilk maçtaki 18 farklı mağlubiyete rağmen ikili averajda da üstünlüğü ele almış oldu.

29 asistle kulüp rekorunun kırıldığı, tüm süre alan oyuncuların çok verimli oynadığı, keyif aldığı ve bizlere keyif verdiği bu maç umarım Fenerbahçe’nin sezonun geri kalanındaki performansını üst seviyeye çıkarmasını sağlayacak özgüveni getirmiştir takıma.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …