Güncel Haberler

Anadolu Efes, Müthiş 3. Çeyrek Performansıyla Alba’yı Yendi

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Alba Berlin karşısında zaman zaman zorlansa da 3. çeyrekteki etkili performansıyla 84-76’lık skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes 19. maçında 10. galibiyetine ulaşırken, Alba ise 19. maçında 12. kez kaybetti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 18-18
2.çeyrek: 36-44
3.çeyrek: 62-53
4.çeyrek: 84-76

Anadolu Efes’de Adrien Moerman 15 sayı, 3-5 3sayı, 8 ribaund, Shane Larkin 15 sayı, 4-8 3sayı, 6 asist ve Vasilije Micic 15 sayı, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Jayson Granger 17 sayı, 3-7 3sayı, 4 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Ben Lammers 14 sayı, 6 ribaund ve Maodo Lo 11 sayı, 4 asist, 2 top çalma ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz geçen hafta Asvel karşısında sergilediği etkili hücum performansının aksine maça tutuk başladı. Skor üretiminde zorlanan temsilcimiz ilk bölümde sadece Larkin’den gelen üçlüklerle ayakta kalmaya çalıştı. İlk çeyrekte geri dönüşü sağlayan faktör koç Ataman’ın kenardan oyuna attığı Moerman ile Beaubois’nın etkili dış şut performansı oldu, bu sayede farkı kapatan temsilcimiz maça ortak oldu. İkinci çeyrekte Granger sazı eline aldı, birebir savunmada da adam değişmelerde de onun karşısında kalmakta zorlanınca Alba hem yarı sahada hem de onun organize ettiği hızlı hücumlarla etkili oldu, farkı açmaya başladı. Uruguaylı guard sadece ikinci çeyrekte 12 sayı üretti. İkinci yarıyla beraber savunmada agresifliğini arttıran, birebir savunmada çok daha sert, etkin oynayan temsilcimiz hücumda da Moerman’dan gelen kritik üçlüklerle kendisine geldi, ayrıca Micic’in de kendisine gelmesi, hücumda devreye girmesi ile tekrar geri geldik. Kısalar üzerindeki baskımızın artmasıyla Alba hücumda bocalamaya başladı, Lammers ile ayakta kalmaya çalıştılar. Ama temsilcimiz çeyreğin son bölümünde Micic’den üst üste gelen üçlükler liderliğinde 9-0’lık seri yakaladı ve son çeyreğe de bu farkla önde girdik. Son çeyreğin ilk dakikalarında da savunmadan ödün vermeyen temsilcimiz rakibin direncini iyice kırdı ve hücumda da Moerman’ı bu kez alçak postta verimli kullanarak üretime devam etti. Farkın çift hanelere çıkmasıyla Alba da Lammers’i iyi kullanıp farkı kapattı ama Larkin ile Micic’in kontrolü ele alması, takımı iiy organize etmeleri sayesinde sorun yaşamadık ve galibiyete uzandık. Efes ilk yarıda özellikle üretimde sorunlar yaşadığı, Simon ve Pleiss’dan yoksun olduğu, beklenenden fazla zorlandığı maçı kazanmayı bildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …