Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 19.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de yine bir çift maç programı geldi çattı. Ben de sizler için yoğun haftanın ilk bölümü için yani 19. hafta maçları için Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri hazırladım.

Öncelikle takımdan göndereceğimiz isimlere bir göz atalım:

  • İlk olarak uzun rotasyonunda bir değişiklik yapacağım ve geçen hafta bize 23 puan kazandımış olsa da 2.42 gibi yüksek bir değerle elden çıkarmamız için doğru bir zaman olduğunu düşündüğüm FC Bayern Munich‘in uzunu Jalen Reynolds ile yolları ayıracağım. Yerine daha uygun maliyetli ve benzer puanları getirebilecek alternatifler var, artan bütçemizle farklı pozisyonları da geliştirebileceğiz.
  • Geçen hafta sadece 2.2 puan toplayabilen, büyük hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe Beko‘nun guardı Nando De Colo ile de yolları ayıracağım. Bu sezon istikrarsız bir performans sergiliyor ve bir türlü şut ritmini bulamadı, bu da puanlarını çok düşürüyor. Hazır değeri daha fazla düşmeden, 1.70 iken onu elden çıkaracağım.
  • Çok yönlü oyunuyla bu sezon koç Trinchieri’nin FC Bayern Munich‘inde önemli bir parça olan Paul Zipser geçen hafta sadece 9 puan toplayabildi. Artık Lucic’in de döndüğünü düşünürsek süreleri de biraz daha azalacaktır, kısa forvet pozisyonuna daha istikrarlı bir isim eklememiz gerekecek.

Takımımıza yeni gelen isimler ise şöyle olacak:

  • Uzun rotasyonuna ekleyeceğimiz yeni isim son haftalarda Fenerbahçe Beko‘nun yakaladığı çıkışta direkt etkisi olan bir isim, Jan Vesely olacak. Geçen hafta da 15.4 puan kazandırmış, komple bir oyun sergilemiş, çok yönlü performansı ile dikkat çekmişti. Hazır maliyeti 2 milyonun altındayken onu takıma katmayı istedim.
  • Olympiakos kadro kalitesi anlamında bir çok takımın gerisinde gibi görünse de Kostas Sloukas sayesinde bir çok maçta bu eksikleri pek ortaya çıkmıyor. Geçen hafta da tam 31.9 puan toplayarak müthiş bir performansa imza atmıştı. Bu hafta da Harrison’ın yokluğunda sürelerinin daha da artacağını, 2.09 milyonluk maliyetinin hakkını vereceğini düşünüyorum.
  • Kadromuza eklediğimiz bir diğer Fenerbahçe Beko’lu oyuncu ise Dyshawn Pierre olacak. Sarı lacivertlilerin bu sezon en istikrarlı ismi olan Birleşik Amerikalı forvet. Sahada her şeyi yapabilen, özellikle temsilcimizin en çok ihtiyacı olduğu ribaundlara önemli katkı verebilen bir isim. Geçen hafta 20.9 puan getirdi ve maliyetinin sadece 1.64 milyon olduğunu da düşünürsek kaçırılmaması gereken bir fırsat diyebiliriz.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …