Güncel Haberler

Anadolu Efes’in Konuğu Alba Berlin

Turkish Airlines Euroleague çift maç programının ilk maçında, 19. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Alba Berlin‘i konuk edecek.

12 Ocak Salı günü saat 20:30’da başlayacak ve beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak olan karşılaşmayı Sasa Pukl, Carmelo Paternico, Elias Koromilas hakem üçlüsü yönetecek.

Anadolu Efes ile Alba Berlin, Avrupa kupalarında bugüne kadar 13 kez karşılaşırken, takımımız 12 galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız iki galibiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 11 karşılaşmada takımımız 10 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında ligin ilk yarısında Berlin’de oynanan karşılaşmayı takımımız 93-72 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 18. haftasında Anadolu Efes, Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımını deplasmanda 102-80 mağlup etmiş, Alba Berlin ise İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına evinde 85-73 yenilmişti. Euroleague’de 18. haftanın ardından Anadolu Efes dokuz galibiyet ve dokuz mağlubiyet ile 11. sırada, Alba Berlin ise yedi galibiyet ve 11 mağlubiyet ile 14. sırada yer alıyor.

Temsilcimizde Vasilije Micic (15.0 sayı, 5.0 asist) ve Alba’da ise Simon Fontecchio (10.4 sayı) öne çıkan isimler konumundalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …