Güncel Haberler

FLAŞ: Zenit’den Pota Altına Önemli Bir Takviye Geliyor

Turkish Airlines Euroleague‘in bu sezonki flaş takımlarından biri olan Zenit, pota altı rotasyonunu tecrübeli bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Rus ekibi yaz döneminde de ilgilendiği ancak sonuç alamadığı Tarik Black transferinde bu kez mutlu sona ulaşmaya çok yakın. Litvanya ve İsrail kaynaklı haberlere göre taraflar anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.06 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli uzun, geçen sezon Maccabi Tel Aviv forması ile sadece 11 Euroleague maçında ortalama 19 dakika süre alırken 9.1 sayı, 4.8 ribaund, 1.0 asist, 10.6 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti. Bu sezon için şuana kadar herhangi bir takımda forma giymedi.

EDİTÖR YORUMU:

Atletizmi, enerjisi, patlayıcılığı, güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile Euroleague sahnesindeki modern uzunlardan biri olan Black, sağlıklı kalabildiği sürece hem savunmada hem de hücumda Zenit’e değer katacaktır. Yarı saha basketbolunda katkısı sınırlı olsa da tempo arttıkça verimliliği üst seviyeye çıkan bir uzun. Diğer taraftan şunu da belirtmek lazım, geçen sezonun büyük bir bölümünü sakat olarak geçirmişti, bu nedenle ne kadar sağlıklı olduğu ve rehabilitasyon sürecini nasıl geçirdiği de çok belirleyici olacak, bu sezon da maç yapmadığı için Zenit adına ciddi bir risk taşıdığı gerçek.

Ama play-off ve hatta ilk 4 yarışında önemli bir yer edinmiş olan, hedefleri yüksek bir takımın da sezonu sadece Poythress ve Gudaitis ile tamamlaması beklenemezdi. Dolayısıyla 5 numaraya derinlik katmak için doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum ki sınırlı sürelerde kontrol altında tutulursa sakatlanma riski düşeceği gibi ribaundlar ve bitiricilik konusunda ise veriminin yükseleceğinden eminim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …