Güncel Haberler

Efes, Micic’in Etkili Performansıyla Asvel’i Ezdi Geçti

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde Anadolu Efes deplasmanda Asvel Villeurbanne‘i Micic liderliğinde 80-102’lik skorla beklediğinden çok daha rahat geçti.

Bu sonuçla Anadolu Efes 18. maçında 9. kez kazanırken 11. sırada yer aldı. Asvel ise 17. maçında 12. kez yenildi ve 17. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 15-29
2.çeyrek: 34-54
3.çeyrek: 59-82
4.çeyrek: 80-102

Simon ve Pleiss’dan yoksun olan temsilcimizde Vasilije Micic 23 sayı, 4-5 3sayı, 2 ribaund, 9 asist, 5 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Chris Singleton 16 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma, Shane Larkin 16 sayı, 4-7 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, Bryant Dunston 14 sayı, 5 ribaund ve James Anderson 12 sayı, 11 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fall’dan yoksun olan Asvel cephesinde ise Norris Cole 22 sayı, 4-4 3sayı ile öne çıkarken, William Howard 11 sayı, 4 ribaund, Charles Kahudi 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Allerik Freeman 11 sayı ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz iki kritik ismi Simon ve Pleiss’dan yoksun geldiği bu deplasmanda aslında zorlanabilirdi ama maçın başında sergilediğimiz kararlı ve agresif savunma ile çok net bir mesaj verdik rakibe. Özellikle Anderson’ın ribaundlar ve savunmadaki enerjisi, Dunston’ı pota altında iyi kullanmamız ve nihayet Singleton’dan hücumda istediğimiz katkıyı almamız komple bir takım olarak, geçen sezon olduğu gibi makine düzeninde oynamamızı sağladı. Diğer taraftan Asvel, evinde oynadığı son maçların aksine çok dağınık bir görüntü sergiledi. Micic karşısında bir türlü doğru savunmacıyı bulamayan koç Parker, Fall’un yokluğunda pota altında Hayes ve Bako’dan da en azından savunmada beklediği katkıyı alamayınca adeta çöktü takım. İkinci yarıda zaman zaman Kahudi ve Cole’un ekstra üçlükleri ile maça tutunmaya çalışsalar da Micic’in deliciliği, Larkin bitiriciliği ile çok rahat skor üreten, savunmada rakibe yaptırdığı hataları top çalmalarla hücumda kolay sayıya dönüştüren, tempolu ve verimli oynayan temsilcimiz beklediğinden çok daha kolay ve rahat bir şekilde bir çok takımın zorlandığı bu deplasmandan tam 102 sayı üreterek galibiyet çıkarmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …