Güncel Haberler

Doc Rivers, Embiid’in Oyunu İki Hall of Fame Uzunun Karışımı Olarak Nitelendirdi

Philadelphia 76ers‘sın yıldız uzunu Joel Embiid, 2020-21 sezonuna en iyi başlayan oyunculardan biri.

NBA’e ilk geldiği günden bu yana ligin en uzunlarından birisi olarak görülen Embiid, kariyerinde 3 kez All-Star ve 2 kez Yılın Beşi’ne seçilen yıldız uzun, sakatlık problemi yaşamadığı sürece kariyerinin sonunda tüm zamanların en iyi uzunlarından birisi olarak görülecek.

26 yaşındaki oyuncuyu sene başından beri çalıştıran Sixers koçu Doc Rivers da yıldız pivotu hakkında enteresan karşılaştırmalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, Embiid’in oyununun Kevin Garnett ile Patrick Ewing’in karışımı olduğunu belirtti.

Rivers’ın Embiid’i kıyasladığı iki oyuncunun da Hall of Fame seviyesinde uzunlar olduğunu biliyoruz.

Ewing, 17 yıllık NBA kariyerinde tam 11 kez All-Star seçilmiş ve 7 kez de All-NBA takımlarında yer almıştı.

Garnett ise büyük kısmını uzun forvet pozisyonunda geçirdiği 21 yıllık kariyerinde 1 şampiyonluk, 1 MVP ödülü, 1 Yılın Savunmacısı ödülü kazanmış ve 11 kez All-Star, 9 kez All-NBA, 12 kez de En İyi Savunma Beşlerine seçilmişti.

Rivers, 6 yıl boyunca Boston Celtics‘te Kevin Garnett’in koçluğunu yapmış, oyunculuk döneminde de 1992 yılından 1994 senesinde kadar New York Knicks‘te Patrick Ewing’le aynı takımda oynamıştı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …