Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Ayrılması Gündemde Olan Hamilton ile Mornar Bar İlgileniyor

Yaz döneminde büyük umutlarla transfer edilen ancak Fenerbahçe Beko‘da isteneni veremeyen ve yolların ayrılması gündeme gelen Johnny Hamilton‘a yeni bir talip çıktı.

Daha önce adı Bursaspor ile de anılan Trinidad Tobakolu uzun ile Mozzart Sport’un haberine 7DAYS EuroCup‘da mücadele eden Adriyatik Ligi ekiplerinden Mornar Bar ilgileniyor.

2.13 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hamilton, bu sezon BSL’de 8 maçta ortalama 15.4 dakika süre alırken 7.1 sayı, 4.1 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 11 maçta ortalama 7.1 dakika sahada kalırken 1.2 sayı, 2.3 ribaund ile katkı verebilmişti sadece.

EDİTÖR YORUMU:

Hamilton Daçka forması ile bir alt seviyede iyi işler yapmıştı ama Euroleague sahnesi için erken olabileceğini ve Fenerbahçe için riskli bir hamle olabileceğini tahmin etmiştik. Bu risk sarı lacivertliler adına olumsuz sonuçlanmış durumda. Öyle ki BSL sahnesinde bile isteneni veremedi Hamilton, süreleri azaldıkça özgüvenini kaybetti ve daha fazla hata yapıp daha verimsiz oynamaya başladı. Onun için de bir değişim gerekiyor açıkçası. Yüksek tempo basketboluna da uygun, mobil bir uzun olduğunu biliyoruz. Euroleague seviyesine erken çıkmasının dezavantajlarını yaşadı, geri dönmesi, bir alt seviyede tekrar kendini kanıtlaması gerekiyor. Top 16 biletini kapan Mornar Bar’ın kadrosunda atletik bir uzun yok, dolayısıyla bu hamlenin hem onlar için hem de Hamilton için kazan-kazan noktasında olacağını düşünüyorum. Tabi sarı lacivertlilerin de onun yerine daha sağlam, daha tecrübeli ve daha verimli bir uzun alması şart. Tüm sezon Barthel, Vesely ve Ahmet ile geçmez…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …