Güncel Haberler

EuroCup: Top 16 Öncesi Güç Sıralaması

7DAYS EuroCup‘da normal sezonu geride bıraktık.

Maalesef ülkemizi temsil eden iki ekibimiz de, Bahçeşehir Koleji ve Frutti Extra Bursaspor, gruplarında ilk 4 sırada yer alamadılar, Avrupa defterini hayal kırıklığı ile erken kapattılar.

Yeni yıla gireceğimiz bu günlerde ben de sizler için normal sezonun ardından, 12 Ocak’ta başlayacak olan Top 16 öncesi takımların güç sıralamasını hazırladım. Keyifli okumalar.

1.Virtus Bologna

Her ne kadar yönetim ile koç Djordjevic arasında sıkıntılı dönemler yaşanmış olsa da sonunda taraflar anlaşmaya vardılar ve EuroCup’da normal sezonu 10 maçta hiç hata yapmadan, namağlup tamamlayan tek takım olma başarısını gösterdiler ve C grubunu Kuban ve Monaco gibi önemli takımların önünde lider bitirdiler. Maç başına 86 sayı üreterek bu alanda 3. sırada yer alan İtalyan ekibi, rakiplerine de maç başına 74.5 sayı izni verdi ve bu alanda en iyi 4. takım konumundalar. Ellerinde Milos Teodosic gibi formda ve çok iyi bir oyun kurucu var ayrıca Adams ve Weems gibi iki önemli kanat oyuncuları var. Tüm bunların üstüne kadrolarını NBA patentli tecrübeli şutör Belinelli ile de güçlendir, henüz forma giyemedi ama top 16 sahnesinde mutlaka ondan faydalanacaklardır. Geçen sezon pandemi nedeniyle görevleri yarım kalmıştı ama bu sezon yüksek bütçeleri ve kaliteli basketbolları ile tek hedefleri EuroCup’ı kazanıp Euroleague biletini kapmak olacak.

Virtus Bologna, tepkiler sonrası antrenmanları durdurdu - Basketbol  Haberleri - Spor

2.Lokomotiv Kuban

Rus ekibi geride bıraktığımız sezon büyük bir hayal kırıklığı yaratarak normal sezon gruplarında elenmişti. Ama bu sezon koç Pashutin yönetiminde ellerinde yüksek bütçeyi iyi kullanarak kurdukları kaliteli kadronun hakkını sahada verdiler. Bologna ile beraber C grubunda yer alan Kuban, zaten sadece 2 maçta İtalyan ekibine kaybetmiş, diğer 8 maçını kazanmıştı. Bir kaç hafta önce yıldız uzunları, Mr. Double-Double, Alan Williams’ın sakatlanıp sezonu kapatmasıyla ciddi anlamda güç kaybetmişlerdi ama buna rağmen etkili performanslarını sürdürdüler. Maç başına ürettikleri 91 sayı ile ligin en skorer takımı oldukları gibi, maç başına topladıkları 41 ribaundla bu alanda da zirvede yer alıyorlar. Kalnietis, Crawford, Cummings, Kuzminskas, Hervey gibi yıldız isimlerle şampiyonluğun güçlü favorilerinden biri konumundalar.

Resim

3.Joventut Badalona

Koç Duran yönetiminde çok iyi bir sezon geçiriyor İspanyol ekibi. Barça’dan aldıkları iki tecrübeli isim Tomic ve Ribas takıma çok iyi liderlik ederken Brodziansky, Lopez-Arostegui, Dimitrijevic ve Birgander gibi potansiyelli isimlerin de sınıf atlamasını sağladılar tartışmasız. Yüksek tempoda verimli ve istikrarlı bir basketbol ortaya koyan Badalona’nın ilk 4 yarışında en dişli, en güçlü takımlardan biri olacaklarını, Tomic’in sağlıklı olarak sahada kalabileceği sürenin başarıları ile direkt orantılı olacağını düşünüyorum. Erteleme maçlarının ardından A grubunu lider tamamlayan İspanyol ekibinin maç başına 85.56 sayı ile en çok üreten 4. takım olmalarının yanı sıra 20.44 ortalamayla maç başına en çok asist yapan 2. takım olmaları da kollektif oyun, pas trafiği ve düzen basketbolu konusunda ne kadar iyi seviyede olduklarını gösteriyor zaten.

4.AS Monaco

Fransız ekibi bu sezon da elindeki orta seviye bütçeyi en verimli şekilde kullanan ve en iyi basketbolu oynayan ekiplerden biri. Koç Mitrovic yönetiminde üst düzey bir savunma takımı olan Monaco, belki de normal sezonun en zorlu grubu olan C grubunda diğer iki güçlü ilk 4 adayı Bologna ve Kuban’ın ardından 3. sırada bitirmeyi başarmıştı. Bu iki güçlü rakibine karşı da çok iyi direndiler ve ne kadar dirençli bir takım olduklarını gösterdiler. Top 16’da bu iki takımla eşleşmeyecek olmaları da büyük bir avantaj olacak. Maç başına sadece 73.33 sayıya izin veren ve bu alanda normal sezonun lideri olan Fransız ekibi için rakiplerini 70-75 bandında tutmak galibiyetin temel faktörü konumunda. Ayrıca iki guardları Knight ve Bost’un sergileyeceği performans da onların ilk 4 yarışında ne kadar güçlü kalabileceğini belirleyecek.

5.Unicaja Malaga

6.Unics Kazan

7.Metropolitans Levallois

8.Gran Canaria

9.Bourg

10.Cedevita Olimpija

11.Buducnost

12.Andorra

13.Trento

14.Partizan

15.Mornar Bar

16.Nanterre

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Monaco, Partizan’ı Farklı Geçti

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde AS Monaco konuk ettiği Partizan‘ı 85-70’lik skorla geçmeyi bildi. …