Güncel Haberler

Anadolu Efes, Moerman Liderliğinde Fenerbahçe’yi Rahat Geçti

ING Basketbol Süper Ligi 14. hafta mücadelesinde iki Euroleague temsilcimiz karşı karşıya geldi. Anadolu Efes konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu Moerman liderliğinde zorlanmada 85-72’lik skorla geçti.

Bu sonuçla Anadolu Efes, 12. maçını da kazanarak namağlup ünvanını korurken, sarı lacivertliler ise 14. maçlarında 3. kez yenildiler.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 18-14
2.çeyrek: 26-23
3.çeyrek: 22-20
4.çeyrek: 19-15

Anadolu Efes’de Adrien Moerman 25 sayı, 5-6 3sayı, 15 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Krunoslav Simon 15 sayı, 3-8 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, Shane Larkin 14 sayı, 4-10 3sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Vasilije Micic 12 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe cephesinde ise Dyshawn Pierre 16 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric 12 sayı, 2-2 3sayı, 4 asist ve Jan Vesely 10 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile çift haneli skor katkısı verebilen yegane isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes haftaiçi Euroleague sahnesinde Barça’yı yenerken aslında Fernabahçe’nin nelere dikkat etmesi konusunda da bir sürü ipucu vermişti. Ama koç Kokoskov bu maçı tam olarak izlememiş ve kendi takımının da Olympiakos karşısında savunma sayesinde kazanmış olduğunu unutmuş ya da farketmemiş olacak ki Larkin, Micic, Simon gibi çok formda ve etkili kısaları olan bir takım karşısında en iyi kısa savunmacısı olan Brown’u yabancı tercihleri arasına katmadı, üstelik diğer guardı Muhammed sakatlığı nedeniyle forma giyemiyorken. Guduric, De Colo, Kenan, Melih gibi isimler de beklendiği gibi formda Anadolu Efes kısaları karşısında sınıfta kaldılar. Efes, istediği gibi potaya gidebildiği için şutörlerini de penetre pas oyunlarında en uygun pozisyonlarda topla buluşturabildi ve bugün eli en sıcak olan isim, Moerman da arkadaşlarından gelen bu pasları Fenerbahçe savunmasının da ikramlarını geri çevirmeyerek asistlere dönüştürdü gönderdiği 5 üçlükle. Koç Kokoskov’un Pierre’i kadroya alarak saha koymak istediği sert ve agresif takımdan da eser olmadığını söyleyebiliriz, zaten ribaundlarda Efes 41-32 gibi net bir üstünlük kurdu ve Pleiss ya da Singleton’ın olmadığı bir maçta dahi Sertaç, Dunston, Moerman ile birlikte Ahmet, Vesely, Barthel, Pierre’den oluşan uzun rotasyonuna net üstünlük kurmuş oldular. Koç Ataman ise Sırp koçun aksine dersine çok iyi çalışmış, Doğuş, Buğrahan, Larkin, Micic’den oluşan geniş guard rotasyonuyla De Colo’yu hem savunmada hem de hücumda sürekli üstüne oynayarak tamamen sahadadan silmelerinin yanı sıra Sertaç’ı da oyunda kaldığı kısa sürede ikili oyunlarla besleyip Fenerbahçe savunmasının açılmasını, kısalara baskı yapmasını engellemiş oldular. Dağınık Fenerbahçe savunmasına karşı 5 isabetle Moerman başta olmak üzere toplam 15 üçlük isabeti bulan Efes, belirttiğim gibi ribaundları da kontrol altına alınca son çeyrekte Fenerbahçe’nin geri dönme şansı kalmadı. Yani Efes, rakibinin iki büyük zaafını ribaundları ve 3 sayı savunmasının üstüne hiç zorlanmadan oynayıp farklı bir galibiyet yazdırdı hanesine.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …