Güncel Haberler

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder Maçı Pandemi Önlemleri Nedeniyle Ertelendi

NBA‘de Houston Rockets‘ın Oklahoma City Thunder‘ı konuk edeceği, iki takım adına da sezonun açılış maçı niteliğini taşıyacak olan karşılaşma ertelendi.

Maçların başlamasına birkça saat kala Houston cephesinde ortaya çıkan covid vakaları korkuya neden oldu ve karşılaşma pandemi önlemleri nedeniyle ertelendi.

Maçtan bir gün önce yapılmaya başlayan covid testlerinde Houston’ın çaylak oyuncu Kenyon Martin Jr.’in testlerinden biri pozitif çıktı. Genç oyuncunun takımın iki yıldızı John Wall ve DeMarcus Cousins ile beraber berbere gittiği de ortaya çıkınca NBA yönetimi bu oyuncuların da temaslı olduğu için karantinaya alınmasına, maça çıkmamasına karar verdi. Aynı şekilde temaslı olan bir diğer çaylak oyuncu Jae-Sean Tate de temaslı olduğu için izolasyona alındı ve onun da forma giymesine izin verilmedi.

Ayrıca James Harden‘ın da geçtiğimiz hafta maskesiz şekilde sosyal mesafe kurallarına da uyulmayan bir partiye katılması onun da riskli sınıfa girmesine neden oldu. Her ne kadar Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri verdiği covid testleri negatif çıkmış olsa da belirlenen sağlık protokollerine uymaması nedeniyle o da bu maçta forma giyemeyecekti.

NBA yönetiminin belirlediği kurallara göre bir takımın en az 8 aktif ve sağlıklı oyuncuyla sahaya çıkması gerekiyor. Her ne kadar Rockets’ın bir kaç oyuncusu ev izolasyonunda olsa da bu sayıyı tutturuyorlardu ama Harden, Martin, Cousins ve Wall da bahsi geçen durumla beraber bu sayıyı tutturmaları riske girmişti çünkü NBA yönetimi bu isimlerin son günlerdeki testleri negatif çıkmış olsa da önlem gereği oyuncuların sahaya çıkmasına izin vermemişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …