Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Uzun Rotasyonunu Lessort ile Güçlendirmek İstiyor!

Turkish Airlines Euroleague‘deki temsilcilerimizden biri olan Anadolu Efes hakkında Avrupa basınında flaş bir iddia atıldı ortaya.

Yunan kaynaklı SDNA sitesinin haberine göre Anadolu Efes, halihazırda AS Monaco forması giyen Mathias Lessort ile ilgileniyor.

2.06 metre boyundaki 25 yaşında olan Fransız uzun, Fransız ekibi ile EuroCup sahnesinde 9 maçta ortalama 22.4 dakika süre alırken 11.4 sayı, 5.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Henüz ham bir uzun Lessort, bildiğiniz üzere uzun oyuncuların gelişim süreci 30 yaşına kadar aktif olarak sürüyor ve genelde asıl verimli dönemlerini 29-35 yaş aralığında ortaya koyuyorlar. Lessort açısından da durum farklı değil, öncelikli olarak sırtı dönük silahlarını geliştirmesi gerekiyor çünkü orta mesafe ya da dış şut tehditi yok ve bu nedenle sadece topsuz katlarla ya da ikili oyunlardaki devrilmeleri ile skor katkısı verebiliyor. Diğer taraftan enerjisi, atletizmi ve fiziksel oyunu sevmesi sayesinde ribaundlarda aranan isim ancak enerjisini kontrol etmekte sorunlar yaşayabilen ve erken faul problemine de girebilen bir isim. Zaten bu soru işaretlerinin de etkisiyle Bayern onu Monroe’nun arkasında yedek uzun olarak kullanmıştı geçtiğimiz sezon.

Euroleague seviyesinde özellikle savunmada pozisyon bilgisi ve zamanlama problemleri nedeniyler etkisiz kaldığını görmüştük. Şimdi Efes de onu Bayern gibi as uzunu Dunston ve Pleiss’ın alternatifi olarak kullanacağı için yani dakikaları sınırlı olacağı bu eksilerini fazla hissettirmeyecektir. Singleton’dan bu sezon tam olarak istediğini alamayan ve uzun rotasyonunda özellikle Sertaç ve Pleiss’ın sakatlıklar ile hastalıkların da etkisiyle istikrarsız kalması koç Ataman’ın alternatif bir uzuna daha yönelmesine nedne olmuş olabilir. Dunston’ın dakikalarını dengelemek ve ribaundlara destek savunmaya sertlik getirmek adına doğru bir seçin olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …