Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 16.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 16. hafta heyecanı 22 Aralık Salı akşamı oynanacak maçlarla başlıyor.

Ben de her zamanki gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımdaki değişiklikleri paylaşıyor olacağım. Gelin öncelikle yolları ayırdığımız 3 isme bakalım:

  • Bir önceki hafta temsilcimiz Efes karşısında iyi bir performans sergileyen Will Clyburn‘e geçen hafta tekrar şans vermiştim ama yine hayal kırıklığı yarattı. James ve Hilliard’ın daha çok kullandığı CSKA Moskova‘da ondan artık istikrarlı bir katkı alamayacağımı düşündüğüm için yolları ayırma kararı verdim.
  • Vesely’nin sakatlığında Danilo Barthel‘in öne çıkarak daha çok katkı vermesini bekliyordum ama maalesef Alman uzun da Fenerbahçe Beko‘nun kötü performansına ayak uydurdu, beklentilerimi karşılayamadı. Şimdi Vesely’nin de dönmesiyle beraber sürelerinin ve katkısının da azabileceği düşünüyorum, bu nedenle yolları ayırdım.
  • Yolları ayıracağımız son isim ise Panathinaikos‘un skorer guardı Nemanja Nedovic olacak. Evet geçen haftalarda genelde bizlere çift haneli puanlar kazandırdı ama bu puanların sadece skora dayalı olması, diğer istatistiklerde zayıf kalması ve şut ritmini bulamadığı günlerde düşen yüzdesi ile verimliliğini de kaybetmesi beni rahatsız ediyor. 2 milyon maliyeti ile beraber bende güven uyandırmadığı için yolları ayırdım.

Kadromuza yeni ekleyeceğimiz isimler ise şöyle:

  • Panathinaikos‘da bu sezon kaptan olarak sahaya çıkmaya başlayan Ioannis Papapetrou, komple bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Henüz 26 yaşında ama çok olgun bir basketbol oynuyor ve şuanda ligin en verimli oyuncularından biri. Son maçlarda ribaund ve asist alanında önemli katkılar yaptığı gibi şut tercihlerini de dengeledi, bu da verimliliğini arttırdı, maliyeti 2 milyon olmadan onu takıma katmak istedim.
  • Real Madrid‘in bu sezon en güvendiği uzunlardan biri kuşkusuz Trey Thompkins‘di. Şimdi bir de Randolph’un aşil tendonundan sakatlanması ve sezonu kapatması gibi talihsiz bir olay yaşanınca süreleri ve sorumluluğu daha da artacaktır. Çok yönlü oyunu ve tecrübesi ile pota altı rotasyonu sınırlı olan Alba karşısında bizlere güzel puanlar getireceğini tahmin ediyorum.
  • Bu sezon ligin en çok hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri olan Anadolu Efes‘de bu kötü performansın temelindeki isim ise kuşkusuz Shane Larkin odu. Bu hafta Barça’yı konuk edecekler ve haftasonu lig maçında oynamayarak dinlenmiş olan süper yıldızın fiziksel olarak daha iyi durumda olup, Barça karşısında kendisine gelmesini bekliyorum. 1.64’lük maliyetiyle risk almaya değer.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …