Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (13.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 13. haftayı geride bıraktık.

Petkim Spor – Darüşşafaka Tekfen’in İzmir ekibindeki covid vakaları nedeniyle ertelendiği ve genelde favorilerin kazandığı haftanın ardından gelin birlikte panoramaya göz atarken ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligin en düşük bütçeli, en mütevazi kadrolarından biri olan koç Markovic yönetimindeki Empera Halı Gaziantep önemli sonuçlar almaya devam ediyor. Bu hafta da konuk ettikleri güçlü rakipleri Türk Telekom’u Ankara’ya eli boş göndermeyi başardılar. Kaybettikleri maçlarda dahi mücadeleden ve savunma sertliğinden, disiplininde ödün vermeyen bir takım olan Gaziantep, bu artıları ile yorgun ve Johnson’dan yoksun, 4 yabancıyla oynanan rakibi karşısında enerjisini ve direncini sahaya koyarak çok önemli bir galibiyet aldı. Boyalı alanda etkin bir 5 numara, gömülen savunmaları cezalandıracak şutörler ve Kelly gibi agresif bir forvete sahipler. Koç Markovic kurduğu bu yapının artılarını, eksiklerini çok iyi bilen bir koç ve bir kez daha farkını sahada gösterdi. Rakibini 13 top kaybına zorlarken bunların 10 tanesinin de top çalma olması ve Antep’in hücum performansına direkt etki eden hamleler olması çok kritikti. Makine gibi işleyen savunma ve takımın yüksek enerjisi bir kez daha alkışları hakediyor. Bu sezonun en güçlü play-off adaylarından biri olduğunu tekrar hatırlatan Gaziantep alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oluyor.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

Mouhammadou Jaiteh (Gaziantep): 22 sayı, 7-10 2sayı, 18 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 33 verimlilik
Adrien Moerman (Anadolu Efes): 27 sayı, 5-6 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 32 verimlilik
Ahmet Düverioğlu (Fenebahçe Beko): 23 sayı, 10-11 2sayı, 8 ribaund, 2 t.çalma, 32 verimlilik
D.J. Kennedy (Pınar Karşıyaka): 13 sayı, 5-7 2sayı, 9 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik
Francisco Cruz (HDI Sigorta Afyon): 29 sayı, 4-7 3sayı, 7-10 2sayı, 2 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

MVP ödülünü bu sezon 5 numaralar domine ediyor. Alperen’in üst üste etkili performanslarının ardından bu kez de Empera Halı Gaziantep‘in başarılı Fransız uzunu Mouhammadou Jaiteh, haftanın en değerli oyuncusu oldu. Koç Markovic’in sisteminde geçtiğimiz sezon parlayan ve benzer özelliklere sahip olan Jekiri Euroleague’in yolunu tutmuştu, şimdi sırada Jaiteh var. Güçlü fiziği, atletizmi ve çabuk ayakları sayesinde her iki pota altında da rakip uzunların korkulu rüyası haline gelen Jaiteh aynı zamanda çabuk elleri ile de adam değişmelerde potaya yönelen kısaların da yüzü dönük eden uzunların da toplarını çalabilen onları top kayıplarına zorlaan bir uzun. Sahada uzun süreler kalmasına rağmen faul problemine girmeyen, tatlı-sert dozajını iyi ayarlayarak savunmada katkı verirken rakip pota altında da tam bir canavar konumunda. Gerek ikili oyunlarda hareketli aldığı topları yüksek yüzde ile bitirmesi, gerekse her geçen gün alçak posttaki etkinliği ile skora yön veren bir isme dönüştü. Telekom maçında da Eric gibi tecrübeli ve sert bir uzun karşısında çok iyi bir sınav verdi ve 36 dakika süre alırken 22 sayı, 7-10 2sayı, 18 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 33 verimlilik puanı ile takımının galibiyetinde baş mimardı.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 23sayı, 6-7 2sayı, 5 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik
Erkan Yılmaz (Bahçeşehir Koleji): 12 sayı, 2-2 3sayı, 3-3 2sayı, 4 ribaund, 18 verimlilik
Erdem İlter (Lokman Hehim Fethiye): 16 sayı, 5-5 2sayı, 4 ribaund, 4 asist, 17 verimlilik
Egemen Güven (HDI Sigorta Afyon): 12 sayı, 6-8 2sayı, 7 ribaund, 16 verimlilik
Şehmus Hazer (Beşiktaş): 14 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 16 verimlilik

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …