Güncel Haberler

Barcelona’da Heurtel Gidiyor, Alternatifler Belli Oldu

Turkish Airlines Euroleague‘in ve İspanya Liga Endesa‘nın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan FC Barcelona‘nın guard rotasyonunda değişiklikler gündemde.

Koç Jasikevicius’un da son yaptığı açıklamalarda belirttiği üzere performansından memnun olmadıkları Thomas Heurtel ile görüşmeler devam ediyor. Barça yönetiminin Fransız guarda devam eden kontratından çıkmak üzere bir fesih teklifi yaptığı ve oyuncudan haber beklediği belirtiliyor İspanya medyasında.

Bunun yanı sıra Katalan ekibinin Huertel’den sonra düşündüğü alternatifler de netleşmeye başladu. Listenin üst sıralarında yer alan isimlerden biri Ferrell geçtiğimiz günlerde Utah ile anlaşmıştı. Bu gelişmenin ardından Barça’nın listesindeki iki önemli isim kaldı.

Alternatiflerden biri Leo Westermann. Fransız guard Fenerbahçe Beko‘nun Guduric transferinden sonra gözden çıkarılmış isimlerden birisi. Sezon sonuna kadar devam eden bir kontratı var dolayısıyla Barça’nın ilgisi sarı lacivertlilerin fesih işlemlerini kolaylaştıcaktır. İspanyol ekibi açısından bakarsak Calathes dışında pas dağıtımını sağlayabilecek, önce takım organizasyonunu düşünecek ikinci bir alternatifin olması değerli olacak ve koç Saras’ın elini güçlendirecektir. Ayrıca Litvanyalı koçun kendi gibi fizikli bir numaralarla oynamayı sevdiğini, Fransız guardı da Zalgiris günlerinden çok iyi tanıdığını biliyoruz ve bu anlamda Westermann’dan savunmada da en üst katkıyı alacaktır.

Listedeki bir diğer isim ise geçtiğimiz günlerde Utah Jazz tarafından serbest bırakılan Nigel Williams-Goss. Koç Saras’ın onunla Zalgiris günlerinden bu yana ilgilendiğini ve beğendiği guardlardan biri olduğunu biliyoruz. Ama tabiki profil olarak Westermann’dan daha farklı bir oyuncu. Topla oynamayı daha çok seven ve skorer özellikleri ön planda bir oyun kurucu. Bu anlamda Westermann gibi Calathes’i direkt olarak yedeklemek olarak değil de onun bir numarada olduğu anlarda daha tempolu daha delici bir Barça izleriz sahada. Ayrıca Westermann gibi o da Calathes ile aynı anda sahada yer alıp 2 numrada bitirici rolünü de üstlenebilir. Westermann’ın Zalgiris günlerinden yana bir “torpil” durumu olabilir 🙂 Ama normal şartlarda Goss hamlesi Barça’ya sınıf atlatır, çok daha faydalı olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …