Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Guard Rotasyonunu Walton Jr. ile Güçlendirdi

Fransa Jeep Elite Pro A‘nın tek Turkish Airlines Euroleague temsilcisi olan Asvel Villeurbanne kadrosunu NBA patentli bir oyun kurucu ile güçlendirdi.

Geride bıraktığımız sezonu NBA ve G-League’de geçiren, son olarak Detroit Pistons forması ile izlediğimiz Derrik Walton Jr. artık Fransız ekibinin başarısı için ter dökecek.

1.83 metre boyunda olan 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, 2019-20 sezonunda Clippers ile 21 maçta ortalama 10.4 dakika süre alırken 2.4 sayı, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Bubble’dan önceki son bölümde ise Pistons ile 3 maça çıkmış ve 8.7 dakika sahada kalırken 1.0 sayı, 1.7 asist ile katkı verebilmişti. G-League’de ise Agua Caliente ile 7 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 11.9 sayı, 5.7 ribaund, 6.9 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Daha önce Avrupa’da Zalgiris Kaunas ve Alba Berlin formaları ile de izlediğimiz Walton, skorer özellikleri ön planda bir guard değil ama işin savunma ve organizasyon kısmında verimli bir guard olduğu bir gerçek. Sürati ve hem geçiş oyunlarındaki hem de ikili oyunlardaki pasör özellikleri ile ön plana çıkan Walton, Avrupa basketboluna genel anlamda adapte olduğunu da göstermiş bir guard. Asvel’in Cole’u yedeklemek ve zaman zaman onun organizasyon becerileri konusunda yaşadığı zaafları kapatmak adına yaptığı doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0qfDFZiF5Y

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …