Güncel Haberler

Marca Yazdı: Fenerbahçe; Bir Şampiyonun Gün Batımı

İspanyol spor gazetesi Marca’da, Fenerbahçe Beko basketbol takımının Turkish Airlines Euroleague‘deki kötü gidişatına vurgu yapılarak, son olarak Zalgiris deplasmanında aldığı farklı yenilgi ile “dibe vurduğu” yazıldı.

“Fenerbahçe: bir şampiyonun gün batımı” başlığıyla bir analiz haber yayımlayan Marca, Fenerbahçe Beko’nun Euroleague’de şimdiye kadarki 5 galibiyet, 10 mağlubiyetli performansıyla play-off’lara kalmaktan her hafta uzaklaştığını kaydetti.

Yapılan yorumda, “Çok uzak değil kısa bir zamana kadar Fenerbahçe, Avrupa’ya hükmediyordu. Art arda üç final ve bir şampiyonluk ile bu turnuvada büyük bir üstünlülk kurdu ve Avrupa basketbolunun elitleri arasına girdi. Şimdi ise, 2017’de şampiyon olan, Avrupa Ligi’nin tozunu attıran takımla aynı olduğuna inanmak zor görünüyor.” denildi.

Sarı lacivertli takımın yaz döneminde yaptığı köklü değişikliklerin ardından “kimsenin ondan ligde hakimiyet kurmasını beklemediğini ancak durumun beklenenden çok daha aşırı olduğunu” kaydeden İspanyol gazetesi, “Fenerbahçe’nin dibe vurduğu, 37 sayı farklı Zalgiris yenilgisinin ciddi sonuçları olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Gigi Datome ve Kostas Slouskas’ın ayrılması takımda büyük eksiklik oluştursa da en büyük zararın başantrenör Zeljko Obradoviç’in ayrılması olduğunu ileri süren Marca, Fenerbahçe’nin başına geçen Igor Kokoskov’un NBA kariyerinin ardından Avrupa’ya dönenler için “korkulan gerçeğin bir kanıtı” olduğunu savundu. Analizin sonunda Fenerbahçe’nin sakatlıklar ve Kokoskov’un sistemine uyum sağlama sorunundan dolayı “bir karikatür haline geldiği” yorumu yapıldı.

Kaynak: AA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …