Güncel Haberler

Anadolu Efes, 17 Farkdan Döndü Ama Sonunu Getiremedi

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Olimpia Milano karşısında 17 farkı kapatmayı başarmış olsa da sonunu getiremedi ve 69-72’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Anadolu Efes 15. maçında 8. kez yenilirken 10. sırada yer aldı. Milano ise 14. maçında 9. kez kanırken 5. sıraya yükseldi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 20-20
2.çeyrek: 11-26
3.çeyrek: 21-6
4.çeyrek: 17-20

Milano’da Kevin Punter 18 sayı, 4-4 3sayı, 2 ribaund ile en etkili isim olurken, Shavon Shields 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Malcolm Delaney 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 20 sayı, 4-7 3sayı, 8 ribaund, 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Rodrigue Beaubois 13 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ve Bryant Dunston 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

2 gün önce Moskova’da CSKA’dan tam 35 sayı fark yiyen Anadolu Efes, bu hezimeti unutarak bu maça geldiğini ilk çeyrekte gösterdi. Özellikle Beuabois ile Micic’den gelen etkili hücum performansı temsilcimizin maçın içinde kalmasını sağladı. Ama ikinci çeyrekle beraber Beaubois’ın savunmacısı olan Punter konuyu kişileştirdi ve hücumda alev almaya başladı. Onun liderliğinde harika bir ikinci çeyrek oynayan İtalyan ekibi en önemli silahı olan üçlüklerde yüksek yüzde yakalayınca farkı da açmaya başladı. Burada temsilcimizin direnci yine hemen düştü ve soyunma odasına 15 sayı geride gittik. Özellikle Larkin’in CSKA maçındaki gibi ortalarda olmaması hücum performansımızın çok düşmesine neden oldu. İkinci yarıya ise lacivert beyazlılar nefis bir giriş yaptılar. Savunmada vidaları sıkan ve özellikle Dunston ve Singleton ikilisi ile çemberi iyi koruyan Efes, Micic’in kritik üçlükleri, Simon’un hareketlenmesi ve Dunston’ın ribaundlardaki etkinliği sayesinde tam 15-0’lık seri yakaladık, maça da ortak olduk. Ancak son çeyrekte Milano’nun savunmasının sertleşmesi karşısında temsilcimiz gereken reaksiyonu gösteremedi. Larkin’in hücumda oyuna girememesinin yanı sıra savunmada da Punter ve Delaney karşısında sorun yaşaması Milano’nun ekmeğine yağ sürdü tabiki. Son bölümde en sıcak el olan Micic bir üçlük fırsatı yakaladı ama değerlendiremedi. Sonrasında da Delaney çizgide hata yapmadı ve maçın skorunu belirlemiş oldu. Maalesef temsilcimizde kötü gidiş devam ediyor. Elbette CSKA maçında alınan hezimetin ardından Milano karşısında özellikle ikinci yarıda iyi bir reaksiyon verdi temsilcimiz ama Larkin toparlanmadığı sürece eski Efes’i izlememiz mümkün değil…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …